Σε ισχύ οι νέες άδειες οδήγησης

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα οι νέες άδειες οδήγησης. Τα νέα διπλώματα έχουν τη μορφή πιστωτικής κάρτας, είναι χρώματος ροζ και θα εκδίδονται από τη Γενική Διεύθυνση Διαβατηρίων της Αστυνομίας, ώστε να είναι δύσκολο να πλαστογραφηθούν.

new-driving-licence

Με τις νέες κάρτες εναρμονίζεται η εθνική με την κοινοτική νομοθεσία, η αναγραφή του ονόματος θα γίνεται και με λατινικούς χαρακτήρες ενώ θα αναγράφεται, προαιρετικά η ομάδα αίματος του οδηγού.

Από σήμερα 19-01-2009, για την έκδοση άδειας οδήγησης θα υποβάλλεται μαζί με τα υπόλοιπα απαραίτητα δικαιολογητικά για κάθε πράξη χορήγησης, επέκτασης, ανανέωσης κλπ παράβολο 30 ευρώ και το νέο έντυπο Αίτησης Εκτύπωσης Άδειας Οδήγησης στις Υπηρεσίες Μεταφορών των Νομαρχιών της χώρας.

Σημειώνεται πως η μετατροπή των παλαιών αδειών οδήγησης σε νέου τύπου δεν είναι υποχρεωτική αφού οι ήδη υφιστάμενες άδειες οδήγησης ισχύουν μέχρι το 2033.

Όσοι ωστόσο επιθυμούν αντικατάσταση ισχυουσών αδειών οδήγησης σε νέου τύπου, θα είναι δυνατή από 1-4-2009 εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι ανανέωσης τους, για την αποφυγή υπερβολικού φόρτου εργασίας στις Νομαρχιακές Υπηρεσίες Μεταφορών.

Reblog this post [with Zemanta]

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *