Canon EOS 60D: Ανανεωμένη στα σημεία DSLR με οθόνη ρυθμιζόμενης κλίσης

Η Canon ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας ημιεπαγγελματικής φωτογραφικής DSLR Canon EOS 60D. Αντικαθιστώντας την EOS 50D, η EOS 60D είναι σχεδιασμένη για φωτογράφους που θέλουν να αξιοποιήσουν σε ανώτερο επίπεδο τις δυνατότητές τους, καθώς προσφέρει υψηλή απόδοση, μια σειρά δημιουργικών λειτουργιών, οθόνη LCD ρυθμιζόμενης κλίσης και βελτιωμένη εργονομία. Δίνει έτσι στους εραστές της εικόνας την ευκαιρία για λήψη εκπληκτικών φωτογραφιών και βίντεο πλήρους Υψηλής Ευκρίνειας (HD), για μοναδικά και ευφάνταστα αποτελέσματα.

Υψηλή ταχύτητα, υψηλή ανάλυση

Με αισθητήρα APS-C 18 MP, η EOS 60D προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα λεπτομέρειας και μεγέθυνση 1,6x φορές της εστιακής απόστασης του φακού για φωτογραφίες μεγέθους αφίσας, σε πολλές διαφορετικές αναλογίες όψης. Η πανίσχυρη τεχνολογία DIGIC 4 της Canon επεξεργάζεται ταχύτατα τις πληροφορίες εικόνας, που αιχμαλωτίζονται από την τετρακάναλη έξοδο του αισθητήρα CMOS, προσφέροντας εκπληκτική αναπαραγωγή χρωμάτων, αλλά και υψηλή ταχύτητα λήψης στα 5,3fps (frame per second) σε διαδοχικές λήψεις 58 φωτογραφιών JPEG σε πλήρη ανάλυση.

Η βασική ταχύτητα ISO των 100-6400 μπορεί να επεκταθεί στα 12800, δίνοντας ομαλές φωτογραφίες με ελάχιστο θόρυβο, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ένα σύστημα AF 9-σημείων, τύπου σταυρού, προσφέρει επίσης γρήγορη και ακριβή εστίαση, με υπερευαίσθητο κεντρικό σημείο για φακούς γρηγορότερους από από f/2.8, επιτρέποντας στους φωτογράφους να δημιουργήσουν ρηχό βάθος πεδίου, κατά τη λήψη ενός πορτρέτου ή την πραγματοποίηση μιας ατμοσφαιρικής φωτογράφησης.

Η EOS 60D διαθέτει το σύστημα φωτομέτρησης iFCL της Canon, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην πασίγνωστη EOS 7D, με Dual-Layer αισθητήρα 63 ζωνών. Οι πληροφορίες για τη θέση του θέματος προς φωτογράφηση συγκεντρώνονται από το σύστημα AF και συνδυάζονται με την ανάγνωση χρώματος και φωτεινότητας για διαρκείς, ακριβείς λήψεις, ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού. O Ενσωματωμένος Πομπός Speedlite παρέχει -εντός μηχανής- τον έλεγχο πολλαπλών μονάδων φλας EX για πιο δημιουργικό φωτισμό.

Τραβήξτε φωτογραφίες από οποιαδήποτε γωνία

Η μεγάλη οθόνη 7,7 εκ. (3,0”) ρυθμιζόμενης κλίσης διαθέτει αναλογία 3:2 και ανάλυση 1.040k κουκκίδες, προσφέροντας επιπρόσθετη ευελιξία και επιτρέποντας στους φωτογράφους να βλέπουν τις εικόνες με εκπληκτικού βαθμού λεπτομέρειες. Η μεγάλη οθόνη LCD ρυθμιζόμενης κλίσης βοηθά τη λήψη φωτογραφιών από δύσκολες γωνίες και μπορεί να τοποθετηθεί με ενεργοποιημένη την Άμεση Προβολή, για να επιτευχθεί η επιθυμητή σύνθεση κάδρου σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό μέσω του σκόπευτρου. Η ικανότητα λήψης πορτραίτων άγριων ζώων, πάνω από το επίπεδο του κεφαλιού ή στο επίπεδο του εδάφους, βελτιώνεται αμέσως, και η επιφάνεια της οθόνης διαθέτει προστατευτική, αντιανακλαστική, αδιάβροχη επίστρωση, που διευκολύνει τη θέαση σε συνθήκες έντονου φωτισμού, από οποιαδήποτε γωνία.

Ενισχύοντας τη δημιουργικότητα

Η νέα λειτουργία Basic+ διευκολύνει το φωτογράφο να προσθέσει τη δική του δημιουργική πινελιά στις εικόνες, χωρίς να ανησυχεί για αλλαγές στις ρυθμίσεις. Οι φωτογράφοι μπορούν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα σε μια σκηνή, τραβώντας ανάλογα με το φωτισμό και τον τύπο της σκηνής, με τις πάντα διαθέσιμες καταστάσεις Portrait (πορτραίτο), Landscape (οριζόντιος προσανατολισμός), Close-Up (κοντινή λήψη), Sport (σπορ), Night Snapshot (νυχτερινή λήψη) ή Creative AUTO (δημιουργική αυτόματη). Διαφορετικά εφέ μπορούν να επιτευχθούν με τη λήψη φωτογραφιών με τις βελτιώσεις Basic+, όπως οι Daylight (φως ημέρας), Cloudy (συννεφιά) ή Sunset (ηλιοβασίλεμα) ή με προρυθμισμένα στιλ εικόνας, όπως Vivid (ζωηρό), Soft (χαμηλό), Warm (θερμό) ή Monochrome (μονόχρωμο).

Σχεδιασμένη για να παρέχει ισχύ σε εκείνους που επιθυμούν να διευρύνουν τη δημιουργική τους οπτική, η EOS 60D διαθέτει μια σειρά νέων λειτουργιών που διευκολύνουν τη λήψη καλύτερων φωτογραφιών και ελεγχόμενων -εντός της κάμερας- εφέ, για να προσδοθεί έξτρα διάσταση. Ο πανίσχυρος επεξεργαστής DIGIC 4 υποστηρίζει την εντός μηχανής επεξεργασία εικόνων RAW, επιτρέποντας στους φωτογράφους να αλλάζουν ρυθμίσεις, όπως η φωτεινότητα, η αντίθεση, η ισορροπία λευκού, και να διορθώνουν την παραμόρφωση ή τη χρωματική εκτροπή. Η τροποποιημένη φωτογραφία μπορεί κατόπιν να αποθηκευθεί ξανά ως JPEG, έτοιμη να εκτυπωθεί, να μεταφερθεί σε υπολογιστή ή να ανεβεί στο Διαδίκτυο.

Για τους φωτογράφους που θέλουν να προσθέσουν εφέ στις φωτογραφίες τους μετά τη λήψη, χωρίς την ανάγκη δαπανηρού λογισμικού, η EOS 60D παρέχει επίσης μια σειρά νέων δημιουργικών φίλτρων, που μπορούν να εφαρμοστούν στη μηχανή. Τα φίλτρα, συμπεριλαμβανομένων των κοκκώδους Μ/Α, Εξομάλυνσης, Εφέ Παιχνιδιού και Μινιατούρας, προσφέρουν εικόνες διαφορετικού επιπέδου, επιτρέποντας στους φωτογράφους να δημιουργούν θεματικές συλλογές – για παράδειγμα, με τη χρήση του κοκκώδους Μ/Α, για να προσδώσουν στη φωτογραφία στιλ δημοσιογραφικό – ή να εξομαλύνουν εύκολα το χρώμα του δέρματος σε πορτρέτα, με τη λειτουργία Εξομάλυνσης.

Λήψη βίντεο EOS: Βίντεο HD με πλήρη έλεγχο

Προσφέροντας στους φωτογράφους την ελευθερία να κινηθούν και εκτός στατικών λήψεων, η EOS 60D μπορεί να τραβήξει βίντεο 1920 x 1080p σε HD με μια σειρά τιμών πλαισίου επιλεγόμενη από το χρήστη, συμπεριλαμβανομένων 30, 25 και 24fps, όπως και βίντεο 720p στα 60 και 50fps. Η κατάσταση Κοπής Ταινίας είναι επίσης διαθέσιμη, κατά την εγγραφή στην κεντρική περιοχή των 640 x 480 pixel του αισθητήρα, για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής μεγέθυνσης περίπου 7 φορών της εστιακής απόστασης του φακού.

Ο πλήρης χειροκίνητος έλεγχος στην κατάσταση Ταινίας επιτρέπει στους φωτογράφους να εφαρμόζουν τη δική τους έκθεση και ρυθμίσεις εστίασης και να εκμεταλλευτούν τα εφέ που επιτυγχάνονται από την ευρεία σειρά EF φακών της Canon. Η εξωτερική έξοδος στερεοφωνικού μικροφώνου και η δυνατότητα προσαρμογής της στάθμης εγγραφής του ήχου διασφαλίζει η ποιότητα του ήχου ταιριάζει με αυτή της εικόνας του βίντεο, προσφέροντας ήχο ποιότητας τηλεμετάδοσης.

Για εκείνους που θέλουν να μοιραστούν φωτογραφίες με τους φίλους και την οικογένειά τους, η ενσωματωμένη θύρα HDMI είναι συμβατή με τον Έλεγχο Ηλεκτρονικών Ευρείας Κατανάλωσης (HDMI-CEC), που επιτρέπει τη θέαση βίντεο και εικόνων σε οποιαδήποτε συμβατή HD-ready τηλεόραση και τον έλεγχό τους από το τηλεχειριστήριο.

Σχεδιασμένη για να είναι ευέλικτη

Η EOS 60D διαθέτει ένα εντελώς ανασχεδιασμένο σώμα, που συνδυάζει μια εργονομικά βελτιωμένη καμπυλωτή μορφή με ένα νέο πλήκτρο ρυθμίσεων, διευκολύνοντας τους χρήστες να αλλάζουν ρυθμίσεις εύκολα και γρήγορα. Οι έλεγχοι που χρησιμοποιούνται συχνότερα ομαδοποιούνται, για εύκολη πρόσβαση, ενώ ο Επιλογέας Γρήγορου Ελέγχου, ο Επιλογέας Πολλαπλών Λειτουργιών και η δυνατότητα Ορισμού Πλήκτρου συγχωνεύτηκαν σε έναν Επιλογέα Πολλαπλού Ελέγχου, επιτρέποντας στους φωτογράφους να χειρίζονται τα μενού και τις ρυθμίσεις με τον αντίχειρα. Ο επιλογέας κατάστασης διαθέτει επίσης πλήκτρο κλειδώματος, αποτρέποντας την ακούσια αλλαγή ρυθμίσεων κατά τη διάρκεια μιας λήψης.

Ένα ειδικό πλήκτρο Γρήγορου Ελέγχου επιτρέπει στους φωτογράφους να έχουν άμεση πρόσβαση στις πιο συχνές ρυθμίσεις λήψης και τους συνηθέστερους ελέγχους αναπαραγωγής. Οι προσαρμογή των ρυθμίσεων διαφόρων πλήκτρων από το χρήστη είναι επίσης εφικτή, επιτρέποντας στους φωτογράφους να ρυθμίζουν τη μηχανή ανάλογα με τις ανάγκες τους. Για την επίτευξη λήψης τοπίων με απόλυτη ευθυγράμμιση του ορίζοντα, εμφανίζεται στο σκόπευτρο ή την Άμεση Προβολή η οριζόντια Ηλεκτρονική Ευθυγράμμιση, ώστε να υποβοηθηθεί η σύνθεση και να εξαλειφθεί η ανάγκη διορθώσεων μετά τη λήψη.

Η EOS 60D είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα της Canon που υποστηρίζουν μεγάλης χωρητικότητας κάρτες μνήμης SDXC, παρέχοντας μέχρι 2TB διαθέσιμου χώρου και επιτρέποντας στους φωτογράφους να συνεχίσουν να τραβούν βίντεο HD και στατικές εικόνες πλήρους ανάλυσης RAW και JPEG, χωρίς να αλλάζουν κάρτες. Για καλύτερη διαχείριση των βιβλιοθηκών μεγαλύτερων φωτογραφιών εντός της μηχανής, οι χρήστες της EOS 60D μπορούν να προσθέσουν ένα βαθμό από το 1 έως το 5 στις αγαπημένες τους εικόνες, διευκολύνοντας έτσι τον εύκολο εντοπισμό τους και τη θέασή τους από την οθόνη της μηχανής. Όταν οι ετικέτες μεταφερθούν από τη μηχανή στον υπολογιστή, μπορούν επίσης να θεαθούν με διάφορα προγράμματα διαχείρισης και τροποποίησης εικόνας, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού DPP της Canon.

Enhanced by Zemanta

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>