12 Φεβρουαρίου – Ημέρα για Ασφαλές Ίντερνετ

Στην Ελλάδα, το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι έκαναν χρήση του Ίντερνετ τους τρεις τελευταίους μήνες, είναι 33% για τις ηλικίες 16-74 ετών. Στις ίδιες κατηγορίες ο γενικός ευρωπαϊκός μέσος όρος στην Ευρώπη των «27», είναι 57%, σύμφωνα με τη Eurostat

Σημαντικά στοιχεία για τη χρήση του Ίντερνετ δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την κοινοτική στατιστική υπηρεσία Eurostat, με αφορμή την «Ημέρα για Ασφαλές Ίντερνετ», που έχει ορισθεί για τις 12 Φεβρουαρίου. Στην Ελλάδα, το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι έκαναν χρήση του Ίντερνετ τους τρεις τελευταίους μήνες, είναι 33% για τις ηλικίες 16-74 ετών. Στις ίδιες κατηγορίες ο γενικός ευρωπαϊκός μέσος όρος στην Ευρώπη των «27», είναι 57%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Ολλανδία με 84% και τη Δανία με 81%. Τα χαμηλότερα τα συναντάμε στη Ρουμανία με 24% και τη Βουλγαρία με 31%.

Αξιοποίηση της δυνατότητας για αγορές μέσω διαδικτύου, έκανε το 8% των Ελλήνων χρηστών, με ευρωπαϊκό μέσο όρο το 30%. Ολλανδία και Σουηδία με 55%, καθώς και Βουλγαρία με Ρουμανία με 3%, βρίσκονται στα δύο άκρα της κατηγορίας αυτής.

Στον τομέα των συναλλαγών με τράπεζες, το ποσοστό των πολιτών για την Ελλάδα είναι 12% και 44% στην Ε.Ε. Ανασταλτικός παράγοντας είναι το γεγονός, ότι ένα 14% των χρηστών στην Ελλάδα, αλλά και ένα 12% στην Ευρώπη, δεν προχώρησαν σε οικονομικές συναλλαγές, φοβούμενοι ενδεχόμενα προβλήματα ασφάλειας. Θύματα ιών έπεσαν το 23% των χρηστών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΕΕ.

via

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *