Εντείνεται ο ανταγωνισμός στους browser

Ο Internet Explorer δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον ανταγωνισμό του νέου Firefox 3. Δύο ακόμη browser με αναβαθμισμένες λειτουργίες έρχονται να απειλήσουν τα πρωτεία του browser της Microsoft.

Ο Opera 9,5 δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να μοιραστεί τα bookmarks και σημειώσεις με άλλους υπολογιστές, ενώ ο Flock 2 εστιάζει στην καταχώριση και ταξινόμηση φωτογραφιών, κειμένων blog αλλά και τη σύνδεση μεταξύ φίλων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook.

Επιπλέον, ο Opera 9,5 υποστηρίζει τους δικούς του ελέγχους ασφαλείας και διαθέτει δικά του φίλτρα. Μια νέα λειτουργία του browser, το Speed Dial, προβάλλει στον χρήστη τις μινιατούρες εννέα ιστοσελίδων που έχει πρόσφατα επισκεφτεί ή που έχει συμπεριλάβει στα favorites. Ο Opera ήταν ο πρώτος browser που εισήγαγε τη λογική των tabs μέσα στο ίδιο παράθυρο, λειτουργία που εξελίχτηκε σημαντικά από τον Firefox και κατόπιν από τον Internet Explorer.

Η πρώτη έκδοση του Flock, στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στη φιλοσοφία του ανοιχτού κώδικα λογισμικού, στα πρότυπα του Firefox. Αντίστοιχα, ο Flock 2 ενσωματώνει τις κύριες λειτουργίες του Firefox 3, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Τα πιο ισχυρά «όπλα» του Flock όμως είναι το ενσωματωμένο εργαλείο διαχείρισης blog και δημοσίευσης φωτογραφιών, ενώ διαθέτει εξειδικευμένα εργαλεία πλοήγησης που επιτρέπουν στο χρήστη να δει τις τελευταίες ενημερώσεις στο YouTube και το Flickr. Στην ουσία πρόκειται για ένα browser που στοχεύει στους ολοένα αυξανόμενους χρήστες που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να δημιουργήσουν και να μοιραστούν περιεχόμενο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες Physorg.com

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *