10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον καφέ

Η Καφεΐνη μπορεί να σας σκοτώσει
Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται μια και για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει κανείς να πιει περισσότερες από 100 κούπες καφέ μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Συμβουλή μας πάντως είναι να μην το δοκιμάσετε.. ούτε για πλάκα.

Η Καφεΐνη σας κάνει καλό
Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως μια ή δυο κούπες καφέ την ημέρα παρέχει αρκετές αντιοξειδωτικές ουσίες στον οργανισμό σας, οι οποίες καταστέλλουν την καταστροφική οξείδωση των κυττάρων σας. Αν βέβαια δεν τα πάτε καλά με τον καφέ.. μπορείτε να πάρετε τις ίδιες ή αντίστοιχες ουσίες από το μαύρο τσάι, τις φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.

Η Καφεΐνη μπορεί να  ενισχύσει την γυναικεία σεξουαλική διάθεση
Τουλάχιστον αυτό συνέβη στα εργαστήρια.. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές λένε πως, ο καφές θα μπορούσε να ενισχύσει τη σεξουαλική εμπειρία στους ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι συνηθισμένοι στην χρήση του.

Η Καφεΐνη μπορεί να σταματήσει τον πόνο
Σε έρευνα που έγινε ανάμεσα σε αθλητές, που δεν ήταν τακτικοί «πότες» καφέ, αποδείχθηκε πως μια μέτρια δόση καφεΐνης – το ισοδύναμο δύο φλιτζανιών καφέ –  μπορεί να μειώσει το μυϊκό πόνο.

Η Καφεΐνη μπορεί να σας κρατήσει άγρυπνους
Σύμφωνα με τους ειδικούς η πόση καφέ πρέπει να αποφεύγεται τουλάχιστον 6 ώρες πριν τον ύπνο.

Όλοι οι ντεκαφεϊνέ περιέχουν Καφεΐνη
Αν λοιπόν καταναλώσετε 10 κούπες ντεκαφεϊνέ καφέ, θα έχετε καταναλώσει την ίδια ποσότητα καφεΐνης, όσο και αν θα καταναλώνατε 2 κούπες κανονικού καφέ

Για  να γίνει ο ντεκαφεϊνέ χρησιμοποιούνται χημικά
Οι κόκκοι του καφέ μπαίνουν στον ατμό, έτσι ώστε να διαλυθεί η καφεΐνη  και να ανέβει στην στην επιφάνεια, οπότε και ξεπλένεται με τη χρήση οργανικών διαλυτών όπως το μεθυλενοχλωρίδιο.

Η Καφεΐνη δεν είναι πικρή
Ο καφές συνήθως είναι πικρός, ειδικότερα όταν τον δοκιμάσει κανείς σκέτο. Για την πίκρα αυτή όμως δεν ευθύνεται η καφεΐνη.

Η ποιότητα, αλλά και η γεύση του καφέ, εξαρτάται από το ψήσιμο και την παρασκευή του.
Όσον αφορά την γεύση του καφέ, αυτή έχει να κάνει βασικά από το αρχικό ψήσιμο των κόκκων του καφέ. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, τα εγκλωβισμένα έλαια μέσα στους κόκκους αρχίζουν να διαμορφώνονται στους περίπου 400 βαθμούς Κελσίου. Όσο περισσότερη είναι η ποσότητά τους τόσο πιο δυνατή είναι και η γεύση του.

Ο καφές ανακαλύφθηκε από τις Κατσίκες
Ένας βοσκός, ο οποίος φύλαγε το κοπάδι του που έβοσκε σε μια πεδιάδα της Αιθιοπίας, παρατήρησε πως τα ζώα του έγινα πιο ζωηρά όταν έφαγαν από τους καρπούς ενός συγκεκριμένου θάμνου. Ακόμα λοιπόν και αν δεν είναι αυτή η αλήθεια.. είναι μια ωραία ιστορία..

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *