Nέα διαφημιστική καμπάνια: Johnnie Walker Crossroads

Το Johnnie Walker, παρουσίασε σήμερα τη νέα διαφημιστική καμπάνια με τίτλο «Crossroads». Πρόκειται για το καινούργιο «βήμα» της καμπάνιας Keep Walking. Η διαφημιστική ταινία «Crossroads» είναι η πρώτη που θα προβληθεί σε παγκόσμια κλίμακα, μετά την πολυβραβευμένη καμπάνια «Android» το 2006.

Τα «Crossroads» βαδίζουν πάνω στην επικοινωνιακή στρατηγική του Johnnie Walker, να εμπνέει την προσωπική πρόοδο. Η νέα διαφημιστική καμπάνια επικοινωνεί την έννοια της προόδου, μέσα από την αντίληψη πως, οι επιλογές που κάνουμε και τα μονοπάτια που διαλέγουμε, μας δίνουν τη δυνατότητα να προχωράμε μπροστά στη ζωή. Ο συμβολισμός «σταυροδρόμι», αποτέλεσε την καρδιά της δημιουργίας των Crossroads, απεικονίζοντας δυναμικά τις πολλαπλές επιλογές που παρουσιάζονται κατά διάρκεια της ζωής μας.

Η τηλεοπτική ταινία – διάρκειας 60 δευτερολέπτων – παρουσιάζει έναν άνδρα, τοποθετημένο σε ένα σταυροδρόμι, σε ένα ονειρικό, σουρεαλιστικό κόσμο. Αυτοκίνητα περνούν δίπλα του, προκαλώντας τον να τα ακολουθήσει. Κάθε αυτοκίνητο συμβολίζει ένα μονοπάτι που θα μπορούσε να επιλέξει.

Στην αρχή, εμφανίζεται ένα μικρό συνηθισμένο και παραφορτωμένο αυτοκίνητο, με οδηγό ένα συνεσταλμένο, σχεδόν δειλό άντρα. Ο ήρωας της ταινίας, του κάνει νόημα να συνεχίσει, καθώς συμβολίζει το αργό και ασφαλές μονοπάτι. Στη συνέχεια, μια εντυπωσιακή γυναίκα σταματάει δίπλα του. Ενώ αρχικά μοιάζει ελκυστική, στρέφοντας το πρόσωπό της στην αντίθεση κατεύθυνση, αποκαλύπτεται ότι είναι πλαστική και ψεύτικη, αντιπροσωπεύοντας μια επιφανειακή και ρηχή στάση ζωής.

Αμέσως μετά, ένα γρήγορο σπορ αυτοκίνητο κάνει την εμφάνισή του στην οθόνη, καταδιωκόμενο από περιπολικά. Ο ευέξαπτος και νευρικός οδηγός του, κάνει νόημα στον ήρωα να μπει γρήγορα στο αυτοκίνητο, αλλά αυτός αρνείται και πάλι, καθώς αποφασίζει ότι ένας ριψοκίνδυνος τρόπος ζωής, γεμάτος αδρεναλίνη δεν τον αφορά.

Τελικά, καθώς βραδιάζει, ο ήρωας διακρίνει στον ορίζοντα ένα ζευγάρι φωτεινούς προβολείς. Χαμογελά, έχοντας, επιτέλους, βρει τη δύναμη να επιλέξει το δικό του μονοπάτι. Το αυτοκίνητο χάνεται μέσα στη νύχτα, ενώ στην οθόνη εμφανίζεται η φράση ‘YOU HAVE THE POWER TO CHOOSE (Έχεις τη δύναμη να επιλέξεις). Και έτσι ξεκίνησαν όλα. Keep Walking. Δείτε το παρακάτω..

Reblog this post [with Zemanta]

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *