Η Adobe και η Sony παρουσιάζουν μοναδικές εφαρμογές Android για το νέο Sony Tablet

‘Adobe AIR App Challenge Sponsored by Sony’ για να εμπνεύσει την καινοτομία στις εφαρμογές

H Adobe  και η Sony παρουσίασαν το διαγωνισμό ‘Adobe AIR App Challenge Sponsored by Sony’ με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών Android για τα δύο μοντέλα “Sony Tablet”, που δίνει την ευκαιρία στους developers να κερδίσουν μέχρι $200,000 συνολικά σε βραβεία.

Η Adobe και η Sony ανακοίνωσαν επίσης την επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας τους για να προσφέρουν μοναδική εμπειρία περιεχομένου στις συσκευές “Sony Tablet”. Η συνεργασία των δύο εταιρειών επιτρέπει στους developers να συνδυάζουν τεχνολογία Adobe Flash® και HTML5 για την προσφορά μοναδικών, υψηλής απόδοσης κινητών εφαρμογών μέσω Adobe Creative Suite® 5.5 και open source Flex.

Οι συσκευές “Sony Tablet” προσφέρουν τον ιδανικό συνδυασμό hardware, περιεχομένου και δικτύου για υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία. Με μεγάλη ιστορία στην κατασκευή συσκευών, η Sony δημιούργησε δύο συσκευές tablet με ασυναγώνιστο design, το S1 για πλούσια μέσα ψυχαγωγίας και το S2, ιδανικό για επικοινωνία και ψυχαγωγία. Οι συσκευές “Sony Tablet” θα είναι διαθέσιμες στην παγκόσμια αγορά το φθινόπωρο.

“Τα δημιουργικά εργαλεία της Adobe «ζωντανεύουν» τις ψηφιακές εμπειρίες σε μικρές και μεγάλες οθόνες, απελευθερώνοντας τη φαντασία εκατομμυρίων από τους καλύτερους σχεδιαστές και developers σε μια νέα γενιά συσκευών,» σχολίασε ο Hideyuki Furumi, deputy president, VAIO & Mobile Business Group, Consumer Products & Services Group στη Sony Corporation.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα είμαστε οι πρώτοι που θα παρουσιάσουμε αυτές τις καινοτόμες εφαρμογές στις συσκευές “Sony Tablet” μέσα στο έτος.”

Μέσω του Adobe AIR, οι developers θα ενισχύσουν την ήδη ευρεία γκάμα εφαρμογών AIR που είναι διαθέσιμη στο Android Market. Με τη χρήση των πιο σύγχρονων εργαλείων, όπως Flash Professional CS5.5, Adobe Flash Builder® 4.5 και το βελτιωμένο για χρήση σε κινητές πλατφόρμες open source Flex 4.5, δυναμικές εφαρμογές δεδομένων, media, gaming θα διατεθούν στην αγορά.

“Το Creative Suite 5.5 και τα νέα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών σε συνδυασμό με τις καινοτόμες συσκευές tablet της Sony, προσφέρουν την ιδανική πλατφόρμα για τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών χρήστη,” σχολίασε ο David Wadhwani, senior vice president, Creative and Media Solutions, Adobe. “Είμαστε ενθουσιασμένοι για το διαγωνισμό Sony sponsorship of the App Challenge, που θα αναδείξει τις πιο δημιουργικές εφαρμογές.”

Σχετικά με το διαγωνισμό Adobe AIR App Challenge Sponsored by Sony

Ο διαγωνισμός ‘Adobe AIR App Challenge Sponsored by Sony’ δίνει την ευκαιρία στους developers να κερδίσουν $200,000 και την προώθηση της εφαρμογής τους στις συσκευές ”Sony Tablet”. Η Adobe και η Sony προσκαλούν τους developers να χτίσουν επαναστατικές εφαρμογές ειδικά για τις συσκευές S1 και S2.

Ο διαγωνισμός θα δώσει σε επιλεγμένους developers πρόσβαση στα πρωτότυπα των συσκευών “Sony Tablet” πριν τη διάθεσή τους στην αγορά και στις τελευταίες εκδόσεις των εργαλείων Adobe. Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι Ψυχαγωγία, Lifestyle και Community, Παιχνίδια, Επιχειρήσεις και Παραγωγικότητα, Καινοτομία.

Η επιτροπή αξιολόγησης θα αποτελείτε από εκπροσώπους των δύο εταιρειών αλλά και ανεξάρτητους τρίτους και θα αξιολογήσουν τις εφαρμογές βάσει της ποιότητας και της απόδοσης, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, καθώς και την εμπειρία χρήστη συνολικά. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε συμμετοχές σε Η.Π.Α., Ιαπωνία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία.

Επιπλέον, η Sony θα είναι platinum χορηγός του Adobe MAX, ετήσιου συνεδρίου της Adobe για developers, που θα ξεκινήσει στο Los Angeles την 1η Οκτωβρίου. Οι developers που θα υποβάλλουν τις εφαρμογές τους πριν από τις 16 Σεπτεμβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να επιλεχθεί η πρότασή τους ως MAX Showcase App και να κερδίσουν πλήρη πρόσβαση στο MAX conference και άλλα δώρα. Για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, επισκεφθείτε www.airappchallenge.com.

Σχετικά με τα Adobe AIR, Flash Player

Οι developers μπορούν να δημιουργήσουν εύκολα εφαρμογές AIR με εργαλεία Adobe και να τις διοχετεύσουν στο Android Market. Το Adobe AIR επιτρέπει τη δημιουργία πλούσιων εφαρμογών μέσω ενσωμάτωσης συσκευών, συμπεριλαμβανομένων υποστήριξης για κάμερα, βίντεο, μικρόφωνο, multi-touch και άλλων.

Η υποστήριξη geo location επιτρέπει στους developers να δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες βάσει τοποθεσίας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Sony θα προεγκαταστήσει Adobe Flash Player στις συσκευές “Sony Tablet” επιτρέποντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης στο Web που περιλαμβάνει μια σειρά από videos, παιχνίδια και άλλο πλούσιο περιεχόμενο.

Το Flash Player είναι ένα από τα κορυφαία δωρεάν apps του Αndroid Market, με περίπου 13 εκατομμύρια downloads μέχρι σήμερα και περισσότερους από 300,000 χρήστες να το αξιολογούν με 4.5 στα 5 αστέρια.

Enhanced by Zemanta

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *