Η Nokia ανακοίνωσε δυο νέα smartophone, τα Nokia E6 και X7

Το Nokia E6 διευρύνει την κατηγορία των business κινητών, ενώ το Nokia X7 αποτελεί μια νέα πρόταση ψυχαγωγίας για τους mobile gamers. Και οι δύο συσκευές χρησιμοποιούν το πλήρως ανανεωμένο λειτουργικό Symbian

Έσποο, Φινλανδία 12 Απριλίου 2011: Η Nokia παρουσίασε σήμερα τα Nokia E6 και Nokia X7, δύο νέα smartphones τα οποία στοχεύουν στις κατηγορίες business και entertainment, αντίστοιχα. Οι συσκευές αυτές είναι οι πρώτες που διαθέτουν το αναβαθμισμένο λογισμικό Symbian, το οποίο συνοδεύεται από νέα εικονίδια και χρηστικές βελτιώσεις, όπως ταχύτερο browser, ανανεωμένη εφαρμογή Ovi Maps και καλύτερο τρόπο εισαγωγής κειμένου.

“Με τις δύο νέες συσκευές ενδυναμώνουμε ακόμη περισσότερο τη σειρά των smartphone της Nokia, προσφέροντας μια πιο όμορφη και λειτουργική εμπειρία χρήσης, η οποία σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε όλη τη γκάμα των συσκευών Symbian,” ανέφερε ο κ. Jo Harlow, επικεφαλής του τμήματος Smart Devices στη Nokia. “Έχουμε την πεποίθηση ότι χάρη σε αυτές και τις νέες συσκευές Symbian που θα ακολουθήσουν, αλλά και χάρη στη χρηστικές βελτιώσεις που θα παρουσιάσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων διαθέτουν ήδη ένα Nokia smartphone, και παράλληλα θα προσελκύσουμε νέους πελάτες στην κατηγορία των ‘έξυπνων συσκευών’, είτε από τον ανταγωνισμό, είτε από άλλες τύπους συσκευών.”

Συνεχίζοντας την ιδιαίτερα επιτυχημένη παράδοση των Nokia E71 και Nokia E72, το νέο Nokia E6 είναι ένα κομψό business smartphone με πλήρες πληκτρολόγιο τύπου QWERTY και οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης. Σχεδιασμένη με υλικά υψηλής ποιότητας, όπως ανοξείδωτο ατσάλι και γυαλί, η συσκευή έχει περιορισμένες διαστάσεις, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται εύκολα είτε με ένα, είτε με δύο χέρια. Το Nokia E6 είναι εφοδιασμένο με μπαταρία εξαιρετικά μεγάλης διάρκειας, ενώ διαθέτει προεγκατεστημένη την πιο ολοκληρωμένη σουίτα επικοινωνίας της Microsoft, στην οποία περιλαμβάνεται η πρόσβαση στις εφαρμογές Microsoft Exchange, Microsoft Communicator Mobile και Microsoft SharePoint.

Το Nokia X7 είναι ένα smartphone που εστιάζει περισσότερο στο καμμάτι της ψυχαγωγίας, διαθέτοντας μια μεγάλη οθόνη 4 ιντσών, ιδανική για gaming, και κάμερα 8 Megapixel για φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης HD. Με σχεδιασμό που ξεχωρίζει, το Nokia X7 συνδυάζει μοναδικά το ανοξείδωτο ατσάλι και το γυαλί, εξασφαλίζοντας την αίσθηση μιας στιβαρής και ανθεκτικής συσκευής. Το Nokia X7 έρχεται με προεγκατεστημένα τα δημοφιλή παιχνίδια Galaxy on Fire και Asphalt 5 HD.

Τα νέα αυτά smartphones είναι τα πρώτα που διεθέτουν το πλήρως αναβαθμισμένο λογισμικό Symbian. Το νέο λειτουργικό προσφέρει μια σειρά χρηστικών βελτιώσεων, στις οποιες περιλαμβάνονται καινούρια εικονίδια, καλύτερος τρόπος εισαγωγής κειμένου, πιο γρήγορος browser και ανανεωμένη εφαρμογή Ovi Maps με καλύτερη λειτουργία αναζήτησης και ενημερωμένους χάρτες δημόσιων μέσων μεταφοράς. Το ανανεωμένο λογισμικό προσφέρει επίσης μια σειρά νέες λειτουργίες ειδικά σχεδιασμένα για τους business χρήστες, όπως αυξημένο επίπεδο ασφαλείας (true enterprise grade security) με ειδικούς αλγόριθμους κρυπτογράφησης (hardware accelerated encryption), αλλά και νέες προσθήκες στην εφαρμογή e-mail όπως η πλήρης υποστήριξη πρόσκλησης σε συνάντηση (meeting request support).

Τους επόμενους μήνες, το Symbian Anna, όπως αποκαλείται χαϊδευτικά το νέο αναβαθμισμένο λειτουργικό, θα προσφέρεται επίσης στα καινούρια Nokia N8, Nokia E7, Nokia C6 και Nokia C7, ενώ θα είναι διαθέσιμο για download και σε όσους διαθέτουν ήδη μια από τις παραπάνω συσκευές smartphone.

Για τους developers, το Symbian Anna προσφέρει μια ανανεωμένη εμπειρία χρήσης των Nokia smartphones και κάνει ακόμα πιο ελκυστικό το πακέτο Qt business της Nokia. Διαβάστε περισσότερα στο: http://blogs.forum.nokia.com/blog/nokia-developer-news/

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά μα το Nokia X7 και το Nokia E6, παρακαλείστε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://events.nokia.com/discover-symbian

Enhanced by Zemanta

Loading