Αερογραφίες: Κάντε το αυτοκίνητό σας μοναδικό

Οι ρίζες τις αερογραφίας κρατούν πίσω στο 1879 που ανακαλύφθηκε και ο πρώτος αερογράφος. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά τόσο στην τεχνική που χρησιμοποιείται όσο και στα εργαλεία. Μαζί με αυτά τα δύο όμως άλλαξαν και οι επιφάνειες που οι καλλιτέχνες επιλέγουν για τις δημιουργίες τους…

Ο Αερογράφος λοιπόν είναι ένα μικρό εργαλείο που δουλεύει με αέρα και ψεκάζει διάφορους τύπους μπογιάς. Μέσω ενός ειδικού ρυθμιστή επιτρέπει σε αυτόν που το χειρίζεται να ρυθμίζει την δέσμη που θα ψεκαστεί το χρώμα με αποτέλεσμα να γίνεται αυτή τόσο ψιλή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για την δημιουργία έργων τέχνης. Ο πρώτος αερογράφος ανακαλύφθηκε από την Peeler και στην ουσία ήταν ένα κομπρεσέρ που λειτουργούσε χειροκίνητα και χρησιμοποιούνταν με υδατοδιαλυτά χρώματα καλύπτοντας μεγάλες επιφάνειες. Ηταν ένα πολύ άκομψο μηχάνημα και πολύ δυσλειτουργικό αφού στην ουσία αποτελούνταν από παλιές βίδες και σωλήνες. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια εξέλιξης πριν γίνει μικρός και πρακτικός.

Ο πρώτος σύγχρονος αερογράφος δημιουργήθηκε το 1893 από τον Charles Burdick και πρωτοπαρουσιάστηκε από την εταιρία γραφικών τεχνών Thayer & Chandler στο Σικάγο. Αυτή η συσκευή, που είναι η ίδια στα βασικά μέρη με το σημερινό αερογράφο, έμοιαζε με στυλό και δούλευε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από την συσκευή της εταιρίας Peeler.

Οι αερογραφίες είναι ένα πολύ διαδεδομένο φαινόμενο στο εξωτερικό και σισά σιγά αρχίζει να διαδίδεται και στην Ελλάδα. Μπορείτε να δώσετε το δικό σας στυλ στο αυτοκίνητο ή στη μηχανή που αγαπάτε. Οι παρακάτω εικόνες είναι από την ετήσια έκθεση αερογραφίας στη Μόσχα.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *