Νέο MacBook Air και νέες εφαρμογές από την Apple

Σε τελετή που μεταδόθηκε ζωντανά, η Apple ανακοίνωσε το ολοκαίνουριο MacBook Air, την ανανεωμένη σουίτα εφαρμογών iLife ’11 καθώς και τη λειτουργία FaceTime για υπολογιστές Mac. Τέλος, μας έδωσε μια μικρή γεύση από το νέο λειτουργικό σύστημα Mac OS X Lion, που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

Το νέο MacBook Air σε δύο εκδόσεις με οθόνη των 11 και 13 ιντσών, γίνεται ακόμα πιο λεπτό (0,3 εκ. στο πιο λεπτό του σημείο και 1,7 εκατοστά στο πίσω μέρος) και πιο ελαφρύ (μόλις 1,06 κιλά). Με σκληρό δίσκο flash, γυάλινο trackpad πολλαπλής αφής, επεξεργαστή Intel Core 2 Duo και κάρτα γραφικών της NVIDIA, το νέο MacBook Air εκπλήσσει ενώ με την ενιαία του κατασκευή (Unibody) γινεται ιδιαίτερα σταθερό. Τέλος, η ανανεωμένη του μπαταρία μπορεί να κρατήσει έως 5 ώρες σε χρήση στο 11 ιντσών μοντέλο, έως 7 ώρες στο 13 ιντσών μοντέλο ενώ η αναμονή του φτάνει τις 30 μέρες.

Επιπρόσθετα, η Apple ανακοίνωσε τη νέα σουίτα εφαρμογών iLife ’11 για Mac. Η νέα έκδοση περιέχει ανανεωμένες τις εφαρμογές iPhoto, για επεξεργασία και προβολή των φωτογραφιών σας σε πλήρη οθόνη, το iMovie, για να κάνετε τα δικά σας video όμοια με επαγγελματικά trailer ταινιών του Hollywood καθώς και το Garageband, για να δημιουργήσετε τραγούδια με τέλειο ρυθμό και αρμονία αλλά και να κάνετε μαθήματα κιθάρας και πιάνου.

Ακόμα, ανακοινώθηκε η λειτουργία FaceTime για υπολογιστές Mac. Το FaceTime είναι μια καινούρια εφαρμογή για Mac που δίνει τη δυνατότητα βιντεοκλήσεων σε iPhone και iPod touch αλλά και σε άλλους υπολογιστές Mac.

Τέλος, η Apple μας έδωσε μια μικρή γεύση του νέου λειτουργικού συστήματος Mac OS X Lion που έχει εμπνευστεί από το καινοτόμο λογισμικό του iPad. Έτσι, εισάγεται το νέο Mac App Store με εφαρμογές για τους υπολογιστές Mac καθώς και οι λειτουργίες Launchpad και Mission Control για καλύτερη προβολή και περιήγηση ανάμεσα στις λειτουργίες του Mac. Το Mac OS X Lion αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο καλοκαίρι.

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *