Η Microsoft ανακοινώνει το Office 365

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες το Office 365, την νέα πρόταση για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, που συνδυάζει Office, SharePoint, Exchange και Lync σε μία διαρκώς ενημερωμένη υπηρεσία υπολογιστικού νέφους (cloud). Το Office 365 προσφέρει τα οφέλη των ευρέως αναγνωρισμένων εφαρμογών για την ενίσχυση της επιχειρηματικής παραγωγικότητας της Microsoft σε εκατομμύρια περισσότερους οργανισμούς μέσω του υπολογιστικού νέφους, ενώ επιτρέπει στους χρήστες να συνεργάζονται με άλλους ευκολότερα, οπουδήποτε και αν βρίσκονται και μέσω οποιασδήποτε συσκευής, και μάλιστα με ασφάλεια, είτε τα άτομα με τα οποία συνεργάζονται βρίσκονται εντός, είτε εκτός του εκάστοτε οργανισμού.

Το Office 365 αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Microsoft αναφορικά με το υπολογιστικό νέφος και βασίζεται στα θεμέλια που έχουν ήδη θέσει οι κορυφαίες υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Business Productivity Online Suite, Office Live Small Business και Live@edu. Η μετάβαση στο υπολογιστικό νέφος με το Office 365 σημαίνει ότι ο κόσμος δεν χρειάζεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προτιμά να δουλεύει, καθώς το Office 365 συνεργάζεται με τους δημοφιλέστερους browsers, τα δημοφιλέστερα smartphones και τις desktop εφαρμογές που χρησιμοποιούν περισσότερο οι οργανισμοί.

«Το Office 365 αποτελεί ένα συνδυασμό που εμπεριέχει ότι καλύτερο γνωρίζουμε για την παραγωγικότητα, και μάλιστα σε μία υπηρεσία υπολογιστικού νέφους», δήλωσε ο Kurt DelBene, Πρόεδρος του Τμήματος Office της Microsoft Corp. «Ακριβώς όπως το Office αποτελεί την εφαρμογή που καθορίζει την παραγωγικότητα σε επίπεδο desktop για εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, το Office 365 θα καθορίσει την παραγωγικότητα που θα παρέχεται από το υπολογιστικό νέφος για την επόμενη γενιά. Χάρη στο Office 365, ο φούρνος της γειτονιάς θα μπορεί να αποκτήσει για πρώτη φορά λογισμικό και υπηρεσίες επιπέδου ισάξιου με εκείνο μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες θα μπορούν να μειώσουν το κόστος και να είναι πάντα πλήρως ενημερωμένες για τις τελευταίες καινοτομίες. Οι άνθρωποι θα μπορούν να εστιάσουν αποκλειστικά στη δική τους δραστηριότητα, ενώ εμείς και οι συνεργάτες μας θα αναλάβουμε το κομμάτι της τεχνολογίας».

Η Microsoft συνεργάστηκε στενά με πελάτες της για την ανάπτυξη του Office 365, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία υπηρεσία υπολογιστικού νέφους που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μίας ευρείας γκάμας πελατών, από ανεξάρτητους επαγγελματίες μέχρι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Με το Office 365 για μικρές επιχειρήσεις, εταιρείες που απασχολούν λιγότερους από 25 υπαλλήλους μπορούν να τα έχουν όλα: Office Web Apps, Exchange, SharePoint, Lync και ένα εξωτερικό website μέσα σε μόλις 15 λεπτά, με καινοτόμα εργαλεία που βασίζονται στο υπολογιστικό νέφος – κι όλα αυτά στην τιμή των 5,25 € ανά χρήστη, ανά μήνα.

Το Office 365 για μεγάλες επιχειρήσεις προσφέρει ένα εύρος επιλογών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και κυβερνητικούς οργανισμούς, με τιμή εκκίνησης από 1,75€ ανά χρήστη, ανά μήνα για βασικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το Office 365 για μεγάλες επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνει τη δυνατότητα επιλογής της χρήσης του Office Professional Plus, της πληρέστερης έκδοσης των πλέον δημοφιλών εφαρμογών παραγωγικότητας σε επίπεδο desktop, βάσει ενός πλάνου χρονοχρέωσης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Με €22,75 ανά χρήστη και ανά μήνα, ένας οργανισμός μπορεί να έχει το Office Professional Plus μαζί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φωνητικό ταχυδρομείο (voicemail), κοινωνική δικτύωση για επιχειρήσεις (enterprise social networking), υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων (instant messaging), διαδικτυακές πύλες (Web portals), extranets, τηλεδιάσκεψη φωνής και εικόνας (voice and video conferencing), διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη (Web conferencing), τηλεφωνική υποστήριξη σε εικοσιτετράωρη βάση (24/7 phone support ), άδειες χρήσης για χρήση των εφαρμογών on-premises (on-premises licenses) και πολλά άλλα.

Το Office 365 δημιουργεί νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για τη Microsoft και τους συνεργάτες της, προσεγγίζοντας περισσότερους πελάτες και επιπλέον τύπους εργαζομένων, παρέχοντας τις τελευταίες καινοτομίες μέσω του υπολογιστικού νέφους και καλύπτοντας ακόμα περισσότερες ανάγκες των επιχειρήσεων σε επίπεδο πληροφορικής – κι όλα αυτά μειώνοντας παράλληλα το κόστος για τους πελάτες.

Διαθεσιμότητα Προϊόντος

Το Microsoft Office 365 θα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμια κλίμακα τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, από σήμερα, η Microsoft θα ξεκινήσει δοκιμές του Office 365 σε μεγάλο αριθμό οργανισμών σε 13 περιφέρειες ανά τον κόσμο, ενώ το πρόγραμμα της beta έκδοσης αργότερα θα επεκταθεί προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους οργανισμούς. Επίσης, το 2011, το Office 365 θα διευρυνθεί για να συμπεριλάβει το Microsoft Dynamics CRM Online διασφαλίζοντας ενίσχυση παραγωγικότητας σε όλο το φάσμα των δράσεων μιας επιχείρησης ανεξαρτήτως τύπου και μεγέθους. Επιπλέον, το επόμενο έτος θα διατεθεί και το Microsoft Office 365 για την εκπαίδευση, παρέχοντας σε μαθητές, διδακτικό προσωπικό και υπαλλήλους σχολείων καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία προσαρμοσμένα στις δικές τους ανάγκες.

Οι πελάτες μπορούν να μάθουν περισσότερα για το Office 365 στη διεύθυνση www.Office365.com ή να παρακολουθήσουν όλες τις τελευταίες πληροφορίες και εξελίξεις μέσω Twitter (@Office365), στο Facebook (Office 365) ή στο νέο Office 365 blog .

Enhanced by Zemanta
Loading
blog comments powered by Disqus