Η Toshiba αποκάλυψε την πρώτη 3D Flatpanel-TV χωρίς γυαλιά στον κόσμο

Η Toshiba ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της CEATEC 2010, της μεγαλύτερης έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρικών συσκευών στην Ιαπωνία, τις πρώτες διαθέσιμες στο εμπόριο 3D τηλεοράσεις χωρίς γυαλιά. Με τις δύο νέες τηλεοράσεις, μία με μέγεθος οθόνης 12’’ (30.5 cm) και άλλη μία με μέγεθος 20’’ (50.8 cm), οι θεατές μπορούν να έχουν μια άνετη, εμπειρία τριών διαστάσεων, χωρίς τη χρήση των ειδικών 3D γυαλιών. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2010 στην Ιαπωνία. Η Toshiba παρουσίασε επίσης ένα πρωτότυπο φορητού υπολογιστή με 12’’ (30.5 cm) 3D οθόνη χωρίς γυαλιά κατά τη διάρκεια της CEATEC .

Η πρωτοποριακή τεχνολογία επιτρέπει 3D εμπειρία χωρίς γυαλιά

Η νέα επαναστατική τεχνολογία για 3D-TVs χωρίς γυαλιά βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εικόνας. Παρέχει εννιά διαφορετικές παραλλαγές κάθε εικόνας 2D, τις οποίες ο εγκέφαλος του θεατή υπερθέτει με τέτοιο τρόπο ώστε σχηματίζεται μια τρισδιάστατη εντύπωση. Η Toshiba οδηγήθηκε σε αυτή την επιτυχία χάρις την τεράστια γνώση των μηχανικών της στις τεχνολογίες οθόνης και επιπλέον σε semiconductor και software σχεδιασμό. Κατάφεραν να αναπτύξουν μια ισχυρή μηχανή και έναν αλγόριθμο ενώ παράλληλα χρησιμοποίησαν ένα κατακόρυφο φακοειδές φύλλο, μια σειρά φακών, που επιτρέπει στο θεατή να υπερθέτει τις εικόνες. Επιπλέον προσφέρει μια ευρεία εμπειρία θέασης μπροστά από την οθόνη και επιτρέπει κίνηση των ματιών και του κεφαλιού χωρίς να διαταράσσεται η 3D εικόνα και χωρίς την άβολη αίσθηση, που ακολουθεί συνήθως ορισμένες 3D τεχνολογίες χωρίς γυαλιά.

Υψηλή ποιότητα εικόνας για όλες τις τηλεοράσεις σε 2D και 3D

«Με τις νέες 3D τηλεοράσεις χωρίς γυαλιά η Toshiba στοχεύει στην ανώτατη ποιότητα εικόνας» υπογραμμίζει ο κ. Sascha Lange, Head of Marketing, Visual Products της Toshiba Europe. Οι νέες τηλεοράσεις δεν κάνουν συμβιβασμούς στο θέμα της 2D εμπειρίας: μπορούν να αλλάξουν από 3D σε 2D σε λίγα δευτερόλεπτα!

Ένα ακόμη βήμα προς το μέλλον της 3D τηλεόρασης

Οι 3D τηλεοράσεις χωρίς γυαλιά με μικρό μέγεθος οθόνης απευθύνονται σε μια μικρή ομάδα καταναλωτών. Με τις νέες τηλεοράσεις η Toshiba θέλει να αποδείξει ότι οι auto-stereoscopic 3D οθόνες είναι υλοποιήσιμες τεχνολογικά και εμπορικά. «Το εμπορικό λανσάρισμα των 12’’ και 20’’ 3D τηλεοράσεων χωρίς γυαλιά στην Ιαπωνία είναι το πρώτο βήμα προς ένα 3D μέλλον στην αγορά του οικιακού home cinema» τονίζει ο κ. Sascha Lange. «Θα χρειαστούν ωστόσο μερικά χρόνια για να αναπτύξουμε 3D τηλεοράσεις χωρίς γυαλιά με μέγεθος 40’’ και πάνω σε μια λογική τιμή. Όσοι θέλουν να απολαύσουν 3D home cinema εμπειρία σε μεγαλύτερη οθόνη έχουν στη διάθεσή τους επί τους παρόντος 3D τηλεοράσεις για τις οποίες χρειάζονται ειδικά γυαλιά όπως τα μοντέλα της σειράς WL768».

Enhanced by Zemanta

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>