8,5 εκατ. δολάρια για το Buzz θα πληρώσει η Google

Η Google πρότεινε την καταβολή αποζημίωσης 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την τακτοποίηση μιας εναντίον της μήνυσης σχετικά με το κοινωνικό δίκτυο Buzz. Όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Φεβρουάριο, το Buzz αυτόματα περιέλαβε όλους τους χρήστες με λογαριασμό Gmail, ενώ οι ίδιοι οι χρήστες είχαν ελάχιστο έλεγχο στη διαμόρφωση και παραμετροποίηση του δικτύου επαφών τους.

Αποτέλεσμα ήταν να πάει η υπόθεση στα αμερικανικά δικαστήρια μετά τις μηνυτήριες αναφορές διαφόρων χρηστών για παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων. Από το πόσο που προτείνει η Google για την τακτοποίηση της υπόθεσης, το 30% θα καταβληθεί για την πληρωμή των νόμιμων χρεώσεων, οι επτά χρήστες που υπέβαλαν μήνυση θα αποζημιωθούν με 2.500 δολάρια ο καθένας, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα μοιραστεί σε οργανισμούς υπεράσπισης της διαδικτυακής ιδιωτικότητας. Ταυτόχρονα, η εταιρεία θα πρέπει να αναλάβει δράση για την εκπαίδευση των χρηστών σχετικά με τις ρυθμίσεις ασφαλείας του Buzz.

Σε μια διαφορετική υπόθεση, η αμερικανική εταιρεία ερευνάται από τον εισαγγελέα της πολιτείας του Τέξας, για τον τρόπο που χειρίζεται τα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και επιδιώκει να βρει τον τρόπο που η Google παρουσιάζει τα αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης της και κατά πόσο παραβιάζουν την νομοθεσία περί μονοπωλίων της πολιτείας. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν τρεις εταιρείες, οι Foundem, Source Tool και MyTriggers.

kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Pokerstars

Loading
blog comments powered by Disqus