Το πανόραμα του παγκόσμιου Ίντερνετ

Το παγκόσμιο διαδίκτυο σταδιακά επιταχύνει αλλά με πολύ αργό ρυθμό! Μια νέα έκθεση από το εξειδικευμένο δίκτυο Akamai, που αναλύει τις ταχύτητες και τους τεράστιους όγκους δεδομένων (data) που κυκλοφορούν στις ηλεκτρονικές «λεωφόρους» του διεθνούς Ίντερνετ, αποκαλύπτει ότι ενώ αρκετές χώρες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, σε παγκόσμιο επίπεδο τα πράγματα ακόμα υστερούν.

Η μέση παγκόσμια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων είναι μόλις 1,7 Mbps (megabits ανά δευτερόλεπτο), ενώ στην Ελλάδα διαμορφώνεται σε 3.070 Kbps.

Η κορυφαία χώρα διεθνώς με μέση ταχύτητα 12 Mbps είναι η Νότια Κορέα, όπου η μέγιστη μέση ταχύτητα φτάνει τα 33 Mbps, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 100 Mbps, αλλά σε κόστος πολύ υψηλό για τον χρήστη.
Ακολουθούν Χονγκ Κονγκ (9 Mbps), Ιαπωνία (7,8 Mbps), Ρουμανία (6,3 Mbps), Λεττονία (6,3), Σουηδία (6,1), Ολλανδία (5,9), Τσεχία (5,4), Δανία (5,3) και Ελβετία (5,2).

Η ταχύτερη ευρυζωνική πόλη στον κόσμο είναι η Μασάν της Ν.Κορέας και γενικότερα η Ασία κυριαρχεί όχι μόνο στη λίστα με τις υψηλότερες ταχύτητες διαδικτύου, αλλά και στον κατάλογο με τις πιο γρήγορα διασυνδεμένες πόλεις στον κόσμο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ..

Loading