Νέα σειρά εξωτερικών σκληρών δίσκων G Series από τη Samsung

Η Samsung παρουσίασε τη νέα σειρά εξωτερικών σκληρών δίσκων G Series που διακρίνονται για τον ιδιαίτερο, φιλικό προς το περιβάλλον, σχεδιασμό τους. Η νέα σειρά αποτελείται από τους σκληρούς δίσκους G2 Portable 2,5 ιντσών και G3 Station 3,5 ιντσών με χωρητικότητες 250/320/500/640GB και 1/1.5/2TB αντιστοίχως. Οι σκληροί δίσκοι G Series δεν περιέχουν επιβλαβή προς το περιβάλλον υλικά, όπως τα αλογόνα, παράγουν λιγότερο θόρυβο, εξοικονομούν ενέργεια και είναι συμβατοί με τις απαιτήσεις της Οδηγίας RoHS.

Με έντονα «οικολογικό» χαρακτήρα, ο σκληρός δίσκος G3 Station ενεργοποιείται και απενεργοποιείται απευθείας από τον υπολογιστή (smart power management), ενώ εξοικονομεί έως και 95% ενέργεια – χάρη στην κατανάλωση ισχύος 0,09W σε σχέση με τα συμβατικά επίπεδα 2,5W. Παράλληλα, τίθεται σε κατάσταση αναμονής έπειτα από 5 λεπτά αδράνειας. O μελετημένος σχεδιασμός, με τις πολυεπίπεδες γυαλιστερές επιφάνειες, προστατεύει τη συσκευή από γρατσουνιές. Επιπλέον, ο G3 Station 2ΤΒ είναι έως και 20% ελαφρύτερος από μία συμβατική συσκευή με αντίστοιχες εφαρμογές, ενώ διαθέτει USB 2.0 interface με ταχύτητα μετάδοσης 480Mbps, καθώς και τις λειτουργίες προστασίας δεδομένων Auto Backup, SecretZoneTM και SafetyKey.

Η σειρά σκληρών δίσκων G Series θα κυκλοφορήσει σε λαδί, κοραλί, ασημί και μαύρο χρώμα και θα διατεθεί στην ελληνική αγορά  στις αρχές Μαρτίου.

Posted by: Ilias on January 26, 2010

Category: Gadgets | 355 Views

Tags:

Loading
blog comments powered by Disqus