Καλύτερη από ποτέ εικόνα HD με τις νέες Handycam HDR-CΧ520VE και HDR-CΧ505VE

Πρόκειται για την τελευταία λέξη, όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας HD, με έξυπνα χαρακτηριστικά λήψης και εκπληκτική σχεδίαση. Η σειρά με τις HD βιντεοκάμερες της Sony έχει από σήμερα νέα ναυαρχίδα, τη Handycam® HDR-CΧ520VE/505VE. Εξοπλισμένη με τις τελευταίες καινοτομίες θα σας βοηθήσει να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα στις λήψεις βίντεο και φωτογραφιών.

Μέσα στο κομψό και συμπαγές σώμα της CΧ520VE κρύβονται 64 ολόκληρα GB εσωτερικής μνήμης, τα οποία επαρκούν για εγγραφή βίντεο Full HD με ήχο surround 5.1, διάρκειας 25 ωρών (τα 32GB της CΧ505VE επαρκούν αντίστοιχα για 12 ώρες εγγραφής). Χρειάζεστε περισσότερο χρόνο εγγραφής για τις διακοπές σας ή για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο; Απλά τοποθετείστε ένα Memory Stick™ (δεν παρέχεται) και αιχμαλωτίστε ακόμη περισσότερες αναμνήσεις χωρίς να νοιάζεστε για επιπλέον δίσκους ή κασέττες.

sony-handycam-hdr-cx502ve-cx505ve-camcorders-2

H Handycam® CΧ520VE/505VE μας παρέχει την καλύτερη ευκαιρία για να προβληθεί ο συνδυασμός του πλέον πρόσφατου αισθητήρα της Sony, του τελευταίου φακού και των εξελίξεων στην τεχνολογία επεξεργασίας της εικόνας. Αυτοί οι τρείς κρίσιμοι παράγοντες βρίσκονται σε τέλεια ισορροπία για να έχουμε την καλύτερη απόδοση από ποτέ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες λήψης.

Το κλειδί για αυτήν την απίστευτη ποιότητα εικόνας είναι ένας αισθητήρας CMOS EΧmor R™ υπερυψηλής ανάλυσης. Έχει σχεδιαστεί από τη Sony και διαθέτει την υψηλής απόδοσης διάταξη ClearVid με τα φωτοευαίσθητα στοιχεία δομημένα με την τεχνολογία «back-illuminated», η οποία αιχμαλωτίζει περισσότερο φως από τις συμβατικές διατάξεις αισθητήρων. Αποτέλεσμα: κρυστάλλινη εικόνα, βίντεο Full HD με εκπληκτικές λεπτομέρειες και φωτογραφίες σε ανάλυση μέχρι και 12 ενεργών megapiΧel, με αξεπέραστη αντίθεση και ζωντανά χρώματα.

Χάρη σε μια σημαντικότατη αύξηση της ευαισθησίας (της τάξης του 2Χ), θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε απίστευτη ποιότητα εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με δραματική μείωση του θορύβου στην εικόνα – σε σύγκριση με τα μοντέλα με συμβατικό αισθητήρα CMOS. Θα διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια τη διαφορά σε λήψεις εσωτερικών χώρων με ανεπαρκή φωτισμό και σε ρομαντικές στιγμές στο ημίφως.

  • Conventional CMOS Sensor
  • EΧmor R™ CMOS Sensor

Η τελευταία έκδοση του επεξεργαστή εικόνας ΒΙΟΝΖ της Sony αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του αισθητήρα EΧmor R™. Μειώνει ακόμη περισσότερο τον ψηφιακό θόρυβο, ενώ διασφαλίζει την άψογη απόδοση και της παραμικρής λεπτομέρειας, καθώς και την ζωντάνια και πιστότητα των χρωμάτων.

Ένας υψηλής ποιότητας φακός της σειράς G, συμπληρώνει τις εκπληκτικές δυνατότητες απεικόνισης του αισθητήρα EΧmor R™ CMOS και του επεξεργαστή BIONZ. Αντιπροσωπευτικό δείγμα της μοναδικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Sony για τα οπτικά συστήματα, ο φακός G Lens έχει κατασκευαστεί με τα υψηλότερα στάνταρτ ακρίβειας και απόδοσης. Τα υψηλού επιπέδου βελτιωμένα χαρακτηριστικά στο σχεδιασμό των οπτικών συστημάτων, όπως τα ασφαιρικά στοιχεία του φακού και το γυαλί εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (EΧtra-low Dispersion -ED), δίνουν καθαρές εικόνες με υψηλή αντίθεση και μειωμένες χρωματικές αλλοιώσεις (φαινόμενο fringing). Το υψηλής ποιότητας διάφραγμα τύπου ίριδας αποτελείται από 6 λεπίδες, είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται στους ποιοτικούς φακούς των φωτογραφικών μηχανών DSLR της σειράς α (alpha) και επιτρέπουν τη δημιουργία καλαίσθητων εφέ με κυκλικές περιοχές εκτός εστίασης (defocus).

Η λειτουργία Active Mode δίνει τώρα ακόμη ευκρινέστερες εικόνες, χωρίς κούνημα, ακόμη και όταν περπατάτε κατά τη διάρκεια της λήψης. Μειώνει τις επιπτώσεις του κουνήματος της μηχανής έως και 10 φορές συγκρινόμενη με το συμβατικό σύστημα Optical SteadyShot. Επιλέον, η CΧ520VE/505VE είναι η πρώτη βιντεοκάμερα στον κόσμο (μέχρι και τον Ιούλιο του 2009), η οποία μειώνει τους κραδασμούς σε τρεις διευθύνσεις κατά τη διάρκεια της λήψης βίντεο. Τώρα εκτός από το κούνημα πάνω/κάτω και αριστερά/δεξιά, διορθώνεται και η περιστροφή της βιντεοκάμερας, συμβάλλοντας στην συνολική βελτίωση της σταθερότητας της εικόνας.

Η λειτουργία αναγνώρισης προσώπων Face Detection έχει βελτιωθεί με το «Face Touch», που δίνει προτεραιότητα στο θέμα που επιλέξατε. Απλά αγγίξτε με το δάκτυλο το αγαπημένο σας πρόσωπο στην οθόνη: η εστίαση, η ισορροπία των χρωμάτων, η έκθεση και η λειτουργία Smile Shutter βελτιστοποιούνται αυτόματα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η ακρίβεια και η ταχύτητα της αυτόματης εστίασης έχουν επίσης βελτιωθεί με έναν νέο αλγόριθμο της λειτουργίας Face Detection.

Καθώς εσείς ταξιδεύετε, ο δέκτης GPS μέσα στη CX520VE/505VE καταγράφει την θέση σας με την ακρίβεια των δεδομένων του δορυφόρου. Η λειτουργία Map View σας δείχνει την θέση σας πάνω στην φωτεινή ευρεία οθόνη Clear Photo LCD plus των τριών ιντσών. Όταν γυρίσετε στο σπίτι, το λογισμικό Picture Motion Browser, που συνοδεύει την βιντεοκάμερα, σας επιτρέπει να δείτε με μεγάλη ευκολία όλα τα «γεωαναφερόμενα» βίντεο κλιπ και φωτογραφίες, βοηθώντας σας να κάνετε μια αναδρομή των ταξιδιών σας.

sony-handycam-hdr-cx502ve-cx505ve-camcorders-3

Το «My Menu» διαθέτει πλέον ένα νέο και φιλικό on-screen interface για ακόμη πιο απλό χειρισμό. Μέχρι και έξι από τις περισσότερο χρησιμοποιούμενες λειτουργίες μπορούν να εμφανίζονται στην κύρια οθόνη του μενού για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση. Τα δευτερεύοντα κουμπιά εγγραφής και zoom αντιπροσωπεύονται πλέον σαν εικονίδια στην οθόνη και εμφανίζονται μόνον όταν αγγίζουμε την οθόνη, ώστε να είναι πιο ευκρινή και βολικά στη χρήση.

Μετά τη λήψη, η λειτουργία Highlight Playback δημιουργεί ραφιναρισμένα «μίνι βίντεο-κλιπ» αυτόματα, συνδυάζοντας επιλεγμένα κλιπ και φωτογραφίες με επαγγελματικού επιπέδου εφέ και μουσική υπόκρουση. Είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος να παρουσιάσετε τις αναμνήσεις σας με στυλ, χωρίς να διαθέτετε γνώσεις βiντεο-editing και χωρίς τη βοήθεια υπολογιστή. Στην βιντεοκάμερα μπορούν να αποθηκευτούν έως και οκτώ σενάρια του Highlight Playback, ώστε να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να απολαύσετε τις αγαπημένες σας λήψεις.

Για πρώτη φορά σε μοντέλο Handycam®, η CΧ520VE/505VE αναβαθμίζει αυτόματα το interlaced σήμα βίντεο σε progressive 50p για αναπαραγωγή σε μια τηλεόραση συμβατή με 1920Χ10980/50p, μέσω σύνδεσης HDMI. Θα παρατηρήσετε τη διαφορά στην απίστευτα ομαλή διαδοχή της κινηματογραφικής εικόνας.

Το παρεχόμενο λογισμικό Picture Motion Browser καθιστά πανεύκολη την αναζήτηση και διαχείριση των βίντεο κλιπ σε έναν υπολογιστή, ή την αποστολή τους με λίγα κλικ του ποντικιού στο YouTube ή άλλα site κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, η CX520VE/505VE έχει πιστοποιηθεί από την Apple για τη συμβατότητά της με το iMovie για τους χρήστες των Mac.

Εγγραφή σε δίσκους χωρίς PC

Η HDR-CΧ520VE/505VE είναι η πρώτη HD βιντεοκάμερα της Sony με μνήμη τύπου flash η οποία είναι συμβατή με τον (μη παρεχόμενο) οδηγό VRD-P1 DVDirect Express. Αυτός ο υπερ-συμπαγής οδηγός εγγραφής συνδέεται με την Handycam® μέσω ενός απλού καλωδίου USB. Απλά πατήστε ένα κουμπί και το υλικό μετεγγράφεται με μεγάλη ταχύτητα σε δίσκους DVD για να το αρχειοθετήσετε με ασφάλεια ή να το μοιραστείτε με φίλους – είτε σε υψηλής ευκρίνειας δίσκους AVCHD, είτε ως συμβατικής ευκρίνειας (Standard Definition) δίσκους DVD.

Το νέο VRD-MC6 DVDirect ήρθε να συμπληρώσει το VRD-P1. Αυτός ο λεπτός, συμπαγής οδηγός εγγραφής αποτελεί μια σπουδαία λύση «γενικής αρχειοθέτησης» για την μεταφορά βίντεο κλιπ, ψηφιακών φωτογραφιών και παλιών βιντεοταινιών σε DVD. Απλά συνδέστε κατ΄ ουσίαν οποιαδήποτε βιντεοκάμερα (ψηφιακή ή αναλογική) ή συσκευή VCR. Κάνετε προεπισκόπηση των εικόνων στην οθόνη LCD της συσκευής, πατήστε ένα κουμπί και όλα μετεγγράφονται στο δίσκο – χωρίς την μεσολάβηση υπολογιστή.

Νέες, στυλάτες θήκες μεταφοράς

Υπάρχουν διάφορες επιλογές από μια σειρά νέων θηκών μεταφοράς για να προστατεύσετε την δική σας Handycam® από την σκόνη και τα γδαρσίματα που συνεπάγεται η καθημερινή χρήση.

Η LCS AΧ1 είναι μια ημίσκληρη θήκη σε στυλ «jewel boΧ» και μινιμαλιστική, σύγχρονη σχεδίαση. Είναι διαθέσιμη σε τέσσερις μοντέρνους χρωματισμούς (υπόλευκη, μαύρη, σκούρα κόκκινη και πράσινη lime). H LCS-AΧ2 είναι μια μαλακιά θήκη μεταφοράς η οποία κρεμιέται με άνεση στον ώμο, προστατεύοντας την Handycam® με ασφάλεια όταν δεν χρησιμοποιείται.

Memory Stick 32 GB

Με ένα Memory Stick™ στην καρδιά της Handycam, αποκτάτε σημαντικά πλεονεκτήματα. Το βελτιωμένο Memory Stick PRO-HG Duo HX αποτελεί το ιδανικό μέσο για τον χειρισμό ψηφιακού βίντεο HD διότι συνδυάζει τεράστια αποθηκευτική δυνατότητα και απίστευτη ταχύτητα. Το Memory Stick PRO-HG Duo HX των 16 GB είναι ήδη διαθέσιμο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι αυτό των 32 GB έρχεται σύντομα. Με την χρήση του παρεχόμενου αντάπτορα, το Memory Stick PRO-HG Duo HX 32 GB θα μεταφέρει 225 λεπτά Full HD βίντεο σε έναν υπολογιστή σε χρόνο μικρότερο από 26 λεπτά, τρεις φορές πιο γρήγορα από ένα Memory Stick PRO Duo.

Η βιντεοκάμερα Handycam® HDR-CX520VE/505VE Full HD θα είναι διαθέσιμη από τον Αύγουστο του 2009.

Η κορυφαία βιντεοκάμερα με αισθητήρα Exmor R™ CMOS και φακό Sony G Lens είναι η πρώτη με το σύστημα οπτικού SteadyShot «3-Way Shake-Cancelling»*

  • Η Full HD βιντεοκάμερα Handycam® HDR CX520VE/505VE είναι μικρή σε διαστάσεις και διαθέτει εξαιρετική σχεδίαση
  • Με τον κορυφαίο στην κλάση του αισθητήρα CMOS EΧmor R™, φακό Sony G Lens και επεξεργαστή εικόνας ΒΙΟΝΖ για εκπληκτική απόδοση σε εικόνα HD, ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό
  • Η λειτουργία Optical SteadyShot Active Mode μειώνει μέχρι και 10 φορές το κούνημα της μηχανής και τώρα βελτιώθηκε με το σύστημα σταθεροποίησης «3-Way Shake-Cancelling»*
  • Εγγραφή Full HD στην εσωτερική μνήμη των 64GB (CΧ520VE) /32GB(CΧ505VE) και προαιρετικά σε Memory Stick
  • Αυτόματη γεωγραφική αναφορά των βίντεο κλιπ και των φωτογραφιών μέσω ενσωματωμένης μονάδας GPS
  • Αναβάθμιση εικόνας σε Full HD 1920Χ1080/50p για ομαλότερη ροή κατά την αναπαραγωγή
  • Υψηλής ταχύτητας εγγραφή σε HD δίσκο δεδομένων με τον προαιρετικό οδηγό VRD-P1 DVDirect Express

* Η πρώτη βιντεοκάμερα στον κόσμο που μειώνει τους κραδασμούς σε τρεις κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια της εγγραφής (σύμφωνα με στοιχεία Ιουλίου 2009, της Sony Research)

Reblog this post [with Zemanta]

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *