Το Nokia N97 τώρα και στην Ελλάδα

Η Nokia παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου το N97, το κινητό υπολογιστή που προσφέρει εξατομικευμένη εμπειρία Internet και χρήση των υπηρεσιών Ovi.

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες όπου διατίθεται η ναυαρχίδα της Nokia, το πολυαναμενόμενο N97, το οποίο είναι επίσης διαθέσιμο από τον Ιούνιο σε περισσότερες από 75 χώρες. Εκτός από την ευρεία οθόνη αφής των 3.5”, το πληκτρολόγιο QWERTY και τη δυνατότητα πλήρους εξατομίκευσης της αρχικής οθόνης, το Nokia N97 προσφέρει ταχύτατη πρόσβαση σε όλη τη γκάμα των υπηρεσιών Ovi. Το Nokia Ν97 έχει εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα 650 ευρώ.

nokia-n97-pic

Η Nokia σήμερα παρουσίασε έναν κόσμο στον οποίο οι συσκευές κινητών απελευθερώνουν τη δύναμη και την προοπτική του Internet με μοναδικούς νέους τρόπους, καθιστώντας το περισσότερο κοινωνικό, ενστικτώδες και διασκεδαστικό.

«Η τεχνολογία των κινητών είναι η ταχύτερα εξελισσόμενη τεχνολογία στην ιστορία του πολιτισμού. To Internet αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων, τους είναι απαραίτητο και το κινητό τους δίνει μεγαλύτερη ελευθερία για να είναι πάντα συνδεδεμένοι», δήλωσε ο Greig Williams, Γενικός Διευθυντής της Nokia Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Η Nokia δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ζήσουν το προσωπικό τους Internet μέσα από το Nokia N97, το πιο εξελιγμένο κινητό υπολογιστή στον κόσμο, σχεδιασμένο να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πιο απαιτητικών χρηστών του Internet».

Η δυνατότητα προσαρμογής ώστε να περιλαμβάνει το κινητό τις προσωπικές προτιμήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους χρήστες.

nokia-n97-open

«Η Nokia βρίσκει συναρπαστικό το τι μπορεί να κάνει ο κόσμος με την τεχνολογία μας, όχι μόνο τι μπορεί να κάνει από μόνη της η τεχνολογία», εξήγησε ο Dharmesh Goshalia, Head of Nokia για την Ελλάδα και την Κύπρο. «Το Nokia N97 δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσαρμόσουν πλήρως το Internet βάσει των προσωπικών τους επιλογών και αναγκών. Η εξατομικευμένη αρχική οθόνη μπορεί να είναι τόσο ξεχωριστή όσο το δακτυλικό μας αποτύπωμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να έχουν τα αγαπημένα τους sites και widgets, απευθείας στην αρχική οθόνη της συσκευής τους».

Τα widgets αυτά περιλαμβάνουν τα κυριότερα sites κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Hi5, υπηρεσίες ενημέρωσης και ειδήσεων όπως το Associated Press, το Bloomberg και το Reuters, καθώς επίσης και πληροφορίες για τον καιρό ή τα ψώνια. Το Nokia N97 είναι η πρώτη συσκευή που διατίθεται με το Ovi Store, γεγονός που εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση σε εφαρμογές, παιχνίδια, βίντεο, podcasts, παραγωγικά εργαλεία, υπηρεσίες web και γεωγραφικής θέσης, καθώς και πολλά περισσότερα. Το Ovi Store διαθέτει, δωρεάν ή επί πληρωμή, περιεχόμενο από μια μεγάλη ομάδα παρόχων και προγραμματιστών, τοπικού και διεθνούς επιπέδου, στους οποίους περιλαμβάνονται η Paramount Pictures, το Facebook και η Qik, καθώς επίσης και επιλογή εφαρμογών για το Twitter.

Απολαμβάνοντας τις αναβαθμίσεις

Η ομορφιά της συγκεκριμένης συσκευής Nokia είναι ότι, το να τη βγάλουμε από το κουτί της είναι μόνον η αρχή. Όπως συμβαίνει με κάθε υπολογιστή, οι χρήστες μπορούν συνεχώς να βελτιώνουν και να ανανεώνουν το δικό τους Nokia N97, προσθέτοντας νέες λειτουργίες, νέες εφαρμογές και διορθώσεις, έτσι ώστε να αξιοποιούν ακόμη καλύτερα τη συσκευή τους. Ένας πραγματικά συναρπαστικός κατάλογος με καινούρια χαρακτηριστικά και λειτουργίες για το Ν97 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2009.

Εξασφαλίζοντας την ψυχαγωγία

Το Nokia N97 έχει επίσης δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στον τεράστιο μουσικό κατάλογο του Nokia Music Store. Με πολλές επιλογές σύνδεσης σε δίκτυα υψηλής ταχύτητας και με 32GB αποθηκευτικού χώρου (ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 48GB μέσω κάρτας microSD) γίνεται εφικτό το κατέβασμα δεκάδων χιλιάδων τραγουδιών και η αποθήκευσή τους στη συσκευή. Μπορούμε να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας μουσική με τα ακουστικά Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-905, τα οποία η εταιρεία παρουσίασε σήμερα.

Τα ακουστικά που εξασφαλίζουν κρυστάλλινο ήχο και εξαφανίζουν το θόρυβο του περιβάλλοντος, αποτελούν το ιδανικό συμπλήρωμα για να ακούμε μουσική ή για να τηλεφωνούμε με το Nokia N97, ενώ παράλληλα είναι συμβατά με πολλά άλλα κινητά τηλέφωνα και φορητές μουσικές συσκευές.

Η κάμερα με ανάλυση 5 megapixel και τα οπτικά Carl Zeiss με τα οποία είναι εξοπλισμένο το Ν97, εξασφαλίζουν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και βίντεο ταχύτητας 30 fps. Επίσης, μπορούμε να μαρκάρουμε τις φωτογραφίες με geo-tags συγκεκριμένων γεωγραφικών θέσεων και να τις μοιραστούμε με τους φίλους μας στη στιγμή, ή να τις ανεβάσουμε στο διαδίκτυο μέσα από το Ovi Share, το Twitter ή το Flickr.

Posted by: on July 8, 2009

Category: Gadgets | 1,668 Views

Tags: ,

Share: Tweet this!

Loading