Εκθεση γελοιογραφίας με θέμα το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων και τους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο

Πότε:  6 -12 Ιουλίου

Που:  Σε στήλες κεντρικών δρόμων της Αθήνας

2-1

Από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και για μία ολόκληρη εβδομάδα, οι δρόμοι της Αθήνας θα φιλοξενήσουν μια ξεχωριστή υπαίθρια έκθεση. Δώδεκα γνωστοί Έλληνες και ξένοι γελοιογράφοι εμπνεύστηκαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων και με τα πενάκια τους έβαλαν γκολ στη φτώχεια, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τα σκίτσα τους θα αναρτηθούν σε στήλες κεντρικών δρόμων της Αθήνας, για να ρίξουν το δικό τους φως στα προβλήματα των αστέγων, των προσφύγων, των «αόρατων» ανθρώπων αυτής της πόλης.

«Αόρατοι» είναι για την πολιτεία και για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας οι άστεγοι συμπολίτες μας. «Ορατός κίνδυνος», στη συνείδηση κάποιων, είναι οι πρόσφυγες και οι χιλιάδες νέοι και νέες που τσάκισαν τα όνειρά τους στα βράχια της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες και παλεύουν να επαναφέρουν το σκαρί της ζωής τους σε πιο ήρεμα νερά.

Αυτοί οι «αόρατοι» άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας του περιοδικού ΓΑΛΕΡΑ «Γκολ στη φτώχεια», στα πλαίσια της οποίας διεξάγεται η πρωτότυπη αυτή έκθεση-εικαστική παρέμβαση στους δρόμους της Αθήνας, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και τη συνεργασία του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Η Βασ. Σοφίας, η Πατησίων, η Αλεξάνδρας, η Σταδίου, η Κατεχάκη και η Ιερά Οδός είναι μόνο μερικοί από τους δρόμους που θα φιλοξενήσουν τα έργα της έκθεσης.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Τάσος Αναστασίου, Δημήτρης Θ. Αρβανίτης, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Σπύρος Δερβενιώτης, Γιάννης Δερμεντζόγλου, Πέτρος Ζερβός, Μιχάλης Κουντούρης, Παναγιώτης Μαραγκός, Dusan Reljic, Μαρία Τζαμπούρα, Εύη Τσακνιά και Φαίδων.

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ πραγματοποιεί έκθεση γελοιογραφίας με θέμα τα προβλήματα των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γκολ στη φτώχεια», που έχει ως αποκορύφωμά της τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας αστέγων στο 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων στο Μιλάνο (6-13 Σεπτεμβρίου).

Κύριοι και ένθερμοι υποστηρικτές και σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Δήμος Αθηναίων, το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και το ΤΤ Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. O OTE, η INTERAMERICAN, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), η Football Team, η Street Soccer PR events και η Target Sport, ως υποστηρικτές, είναι και αυτοί σταθερά στην πρώτη γραμμή της καμπάνιας.

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *