Εκθεση φωτογραφίας στο αεροδρόμιο «City Streets / Οι δρόμοι της πόλης»

City Streets / Οι δρόμοι της πόλης - Canaj EnriΕπιλεγμένες φωτογραφίες από την πολυσυζητημένη έκθεση «City Streets / Οι Δρόμοι της Πόλης», που παρουσιάστηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βρυξέλλες και Κωνσταντινούπολη, θα έχουν φέτος την ευκαιρία να επισκεφθούν οι χιλιάδες επισκέπτες του αεροδρομίου της Αθήνας, από τις 2 Φεβρουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2009.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το British Council σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ) και παρουσιάζει μέρος του φωτογραφικού υλικού που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος. Στόχος της έκθεσης και του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τον ανοιχτό πολιτισμικό διάλογο και να ενισχύσει την έννοια της κοινωνικής συνοχής και το σεβασμό του δικαιώματος στη διαφορά.

Καθώς η Αθήνα μεταμορφώνεται σε μητρόπολη, οι ταυτότητες όλων επανακαθορίζονται και οι μετανάστες τροφοδοτούν με πρωτόγνωρη ενέργεια τη ζωή της πόλης, φέρνοντας μαζί τους τη δύναμη της δημιουργίας καινούργιων κόσμων, που συνυπάρχουν και συνδιαλέγονται με τον παλιό.

Δεκατέσσερις νέοι φωτογράφοι περιπλανήθηκαν επί δεκατέσσερις μήνες στους δρόμους της Αθήνας, με σκοπό να αποτυπώσουν μέσα από τον φακό τη δική τους εικόνα για τη ζωή σε μια πόλη που συνεχώς αλλάζει. Παράλληλα, ογδόντα τέσσερις μαθητές διαφορετικών εθνικοτήτων από δέκα σχολεία του Νομού Αττικής, κατέγραψαν στιγμές της δικής τους καθημερινότητας στις γειτονιές, στο σπίτι, στο σχολείο.

Την επιλογή των φωτογραφιών της έκθεσης και του καταλόγου, τα φωτογραφικά εργαστήρια, καθώς και την καλλιτεχνική διεύθυνση του προγράμματος, υπογράφει ο φωτογράφος Νίκος Οικονομόπουλος. Την επιστημονική επιμέλεια είχε η ανθρωπολόγος Ναντίνα Χριστοπούλου, ενώ τα σχολικά φωτογραφικά εργαστήρια συντόνισε ο φωτογράφος Καμίλο Νόλλας.

Την έκθεση θα μπορεί να επισκέπτεται το κοινό σε 24ωρη βάση, στο Επίπεδο Αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών / Είσοδος 1 (χώρος προσβάσιμος για όλους τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου).

Loading