Έκκληση από συλληφθέντα για το υλικό σας

Αντιγράφω από radio bubble: Το περιστατικό όπως το περιγράφει μια φίλη του που ήταν μαζί.
“Οι φίλοι μου ήταν στον πεζόδρομο μεταξύ Ακαδημίας και Πανεπιστημίου κατά τις 7:00  με 7:30 το απόγευμα (σημ. δική μου: την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου). Είχε αρκετό κόσμο.
Ξαφνικά έγινε επίθεση  αστυνομικών από όλες τις μεριές Ακαδημίας, Μασσαλίας, Πανεπιστημίου. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους έφυγαν προς Ιπποκράτους.
Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος έφυγε διασχίζοντας κάθετα την Ακαδημίας προς τη νομική και τον συνέλαβαν ενώ περνούσε το δρόμο.
Έφτασε  στην Αθήνα, από τη Χαλκίδα, χθες το πρωί και ήταν η πρώτη πορεία στην οποία συμμετείχε.
Τον κατηγορούν για μολότοφ, πέτρες, ξύλα, εξύβριση, αντίσταση στη σύλληψη καθώς και ότι επιτέθηκε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Ενώ ακόμα δεν ξέρουμε αν θα κατηγορηθεί και για σύσταση συμμορίας…
Ζητάμε από τον κόσμο που ήταν εκεί αν έχει υλικό που να μπορούμε να τον διακρίνουμε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν μαζί του.
(Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι με κινητά που κατέγραφαν σκηνές ή έπαιρναν φωτογραφίες. Ό, τι υλικό έχουμε βρει ως τώρα είναι μέρα και σχεδόν κανένα νύχτα)”
Προσωπική παράκληση: Παιδιά, όσοι γνωρίζετε ή μπορείτε/θέλετε να το προωθήσετε, κάντε το. Το παιδί είναι σε πολύ δύσκολη θέση… Ίσως κάποιος κάπου διαβάσει αυτή την έκκληση και βοηθήσει. Σας ευχαριστώ πολύ.
UPDATE: Υπάρχει και δεύτερη έκκληση για έναν ακόμα συλληφθέντα, από το TV Χωρίς Σύνορα.
Ο Δημήτρης που μπορείτε να δείτε να συλλαμβάνεται στην Κοραή (18/12) στο video http://www.tvxs.gr/v1953 κρατειται στη ΓΑΔΑ. Ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για κατοχή εκρηκτικών βομβών, έκρηξη, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, αντίσταση κατά της αρχής, κλπ.
Το παιδί κινδυνεύει να καταδικαστεί μέχρι και σε ισόβια κάθειρξη.
Αν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες/ ή οπτικο υλικό παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλ 210 92 11 195 για να τους παραπέμψουμε στο δικηγόρο του.

Είναι επείγον, η κατάθεση θα γίνει τη Δευτέρα 22/12.
Σας παρακαλούμε να το προωθήσετε σε όσους περισσότερους μπορείτε.
Ομάδα TVXS.gr

αναδημοσίευση απο το http://mikroanalogo.wordpress.com

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *