Oι κερδισμένοι της χρηματοπιστωτικής κρίσης

Η σημερινή χρηματοπιστωτική κρίση, όπως κάθε κρίση, που κατάπιε τις επενδύσεις πολλών μικρομεσαίων επενδυτών και προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στην αγορά εργασίας, έχει και κερδισμένους, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε (”ΝΒ”), το οποίο αναφέρεται σε κάποιους σεΐχηδες από το Ντουμπάι ή μεγαλοεπενδυτές, όπως ο Αμερικανός Γουόρεν Μπάφετ, που είναι πρόεδρος της Berkshire Hathaway.

Οι συγκεκριμένοι, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, συνηθίζουν να ποντάρουν στις κρίσεις και μαζί με κάποιους μεγαλοδικηγόρους αλλά και ψυχαναλυτές, αποκομίζουν από ανάλογες καταστάσεις σημαντικότατα κέρδη. Ως παράδειγμα αναφέρεται ο Γουόρεν Μπάφετ - στο μεταξύ ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου - που εκμεταλλεύεται τη χρηματοπιστωτική κρίση για φθηνές και κερδοφόρες αγορές μετοχών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου..

buzzcullbobitdigmeforacampfreestuffdeliciousgooglefacebooktwitterdiggyahoobuzz

Διαβάστε επίσης:

Ένα Σχόλιο στο “Oι κερδισμένοι της χρηματοπιστωτικής κρίσης”

  1. Τάσεις στην αγορά ακινήτων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

    [...] Ξεκινώντας από την αγορά ακινήτων, ανάμεσα στους δημοφιλέστερους όρους αναζήτησης, σε διάστημα δώδεκα μηνών, βρίσκουμε τους όρους «ακίνητα», «μεσιτικά γραφεία» και «στεγαστικά δάνεια» με τους όρους «αγορά ακινήτων» και «ενοικίαση ακινήτων» να ακολουθούν. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη χρήση του όρου «ακίνητα» παρατηρήθηκε τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2008, διαπιστώνοντας στη συνέχεια απότομη πτώση στους αμέσους επόμενους μήνες (ιδιαίτερα συγκριτικά με τις αντίστοιχες περιόδους από το 2004 μέχρι σήμερα), η οποία πιθανότητα σχετίζεται με τον αντίκτυπο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. [...]

Σχολιάστε..