Ποιος είμαι...

Καλωσήρθες στο The Voyager.. αν πραγματικά θέλεις να μάθεις περισσότερα το blog αυτό ή για μένα δεν έχεις παρά να διαβάσεις την σχετική σελίδα.

Μην ξεχάσεις να προσθέσεις το The Voyager.gr στις προσωπικές σου σελίδες με νέα ή να εγγραφείς στο feed μέσω email. Σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου.

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα post του blog στο email σου δεν έχεις παρά να γράψεις το email σου παρακάτω.

MICROSOFT Hellas: Διάθεση στην ακαδημαϊκή κοινότητα προϊόντων αναψυχής λογισμικού

Η MICROSOFT διαθέτει στους Έλληνες φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα δωρεάν προϊόντα ανάπτυξης λογισμικού για την ενίσχυση της έρευνας και της εκπαίδευσης

Ανακοινώθηκε η πρώτη σημαντική δράση του Ελληνικού Κέντρου Καινοτομίας Microsoft σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).

Την πρώτη σημαντική δράση του Ελληνικού Κέντρου Καινοτομίας Microsoft για την υποστήριξη της νεανικής δημιουργικότητας και του ακαδημαϊκού ερευνητικού έργου που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) ανακοίνωσε η Microsoft Ελλάς κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της υπηρεσίας «ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ» της ΕΔΕΤ Α.Ε., η Microsoft Ελλάς θα διαθέσει δωρεάν στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη και σχεδίαση λογισμικού.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Καινοτομίας Microsoft, με κεντρικούς ομιλητές τον κ. Eric Rudder, Senior Vice President, Technical Strategy, Microsoft Corp και τον Καθ. κ. Παναγιώτη Τσανάκα, Πρόεδρο Δ.Σ. της ΕΔΕΤ Α.Ε., παρακολούθησε ειδικό κοινό από το χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον κ. Eric Rudder, η ενίσχυση της καινοτομίας βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεων της Microsoft. Θεωρώντας τους νέους επιστήμονες και ερευνητές βασικούς συντελεστές της προόδου και της ανάπτυξης, η Microsoft υποστηρίζει τα σχέδιά τους, υλοποιώντας δράσεις και προσφέροντας εργαλεία που υποστηρίζουν τη δημιουργικότητα και ενισχύουν το ταλέντο τους, προς όφελος της έρευνας και της τεχνολογικής καινοτομίας.

Ο κ. Eric Rudder μεταξύ άλλων, ανέφερε «Για τη Microsoft η επένδυση στο ταλέντο των νέων ανθρώπων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ενίσχυσης της προόδου. Ο παγκόσμιος φοιτητικός διαγωνισμός Imagine Cup, όπως και επιπλέον δραστηριότητες που στηρίζουν τον ακαδημαϊκό κόσμο, μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίζουμε τους νέους επιστήμονες και το έργο τους και παράλληλα να τους ενθαρρύνουμε προς τη δημιουργία επιστημονικών επιτευγμάτων».

Ο κ. Patrick Malone, Διευθυντής Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς δήλωσε «Οι έλληνες φοιτητές μας, το ταλέντο τους και οι σημαντικές διακρίσεις που επιτυγχάνουν σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελούν πηγή αισιοδοξίας ως προς τις δυνατότητες της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών με ουσιαστικό κοινωνικό όφελος. Βασικός στόχος του Κέντρου Καινοτομίας είναι η παροχή ουσιαστικής υποστήριξης στο ερευνητικό έργο των νέων επιστημόνων. Η πρωτοβουλία που ανακοινώνουμε σήμερα αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε στους νέους ταλαντούχους επιστήμονες βασικά εργαλεία που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων τους διευρύνοντας τις δυνατότητές τους.»

Ο Καθ. κ. Παναγιώτης Τσανάκας, Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΤ Α.Ε. παρουσίασε τους στόχους της υπηρεσίας «ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ» και περιέγραψε την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και των επιχειρήσεων του κλάδου της πληροφορικής και των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρίες Unisystems και Intel Hellas, εκπρόσωποι των οποίων, κ. Δημήτρης Κόλλιας, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης και κ. Νίκος Παναγιωτίδης, Business Development Manager αντίστοιχα, μίλησαν σχετικά με τη συμβολή των εταιριών τους στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων.

Μέσω της υπηρεσίας «ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ», η ΕΔΕΤ Α.Ε. προσκαλεί τις εταιρίες λογισμικού να θέσουν στη διάθεση της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους, με στόχο την ενίσχυση του τομέα της έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα. Η Microsoft αποτελεί την πρώτη εταιρία που συνεργάζεται με την ΕΔΕΤ Α.Ε. στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτήν την πρωτοβουλία, μπορούν μακροπρόθεσμα να ωφεληθούν περίπου 400.000 Έλληνες φοιτητές από όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Η διανομή του υλικού θα πραγματοποιείται μέσω της ΕΔΕΤ Α.Ε. σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων. Στην παρούσα φάση της υπηρεσίας συμμετέχουν σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ σύντομα αναμένεται η σταδιακή ένταξη όλων των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των ερευνητικών κέντρων.

Τα προϊόντα λογισμικού και το εκπαιδευτικό υλικό, τα οποία παρέχει η Microsoft μέσω της υπηρεσίας «ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ» της ΕΔΕΤ Α.Ε., μπορούν να βοηθήσουν τους φοιτητές να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές για το web, τα ρομπότ, τους προσωπικούς υπολογιστές, τα δίκτυα – ακόμα και να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια. Οι εφαρμογές που παρέχονται κυρίως είναι το Visual Studio Pro (έκδοση 2005 και 2008), το Expression Studio 1.0 (Expression Web, Expression Blend, Expression Media, Expression Design), το XNA Game studio 2.0, ο Windows Server (έκδοση 2003 Standard), ο SQL Server (έκδοση Developer 2005), το Virtual PC (έκδοση 2007),το Project, το Visio, καθώς και το MSDN library - μία βιβλιοθήκη εκπαιδευτικού υλικού για προγραμματισμό. Η προσφορά των παραπάνω λύσεων βασίζεται σε δύο σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες της Microsoft που παρέχουν δωρεάν εργαλεία στην ακαδημαϊκή κοινότητα και συγκεκριμένα το DreamSpark που αφορά το σύνολο των τομέων σπουδών και το MSDN Academic Alliance που αφορά σχολές τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου, από τον πρόεδρο και ιδρυτή της, Bill Gates. Κεντρικό στόχο του Κέντρου αποτελεί η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, μέσα από τη διασύνδεση της ερευνητικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, την υποστήριξη των ελληνικών εταιριών παραγωγής λογισμικού και την ενδυνάμωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

BuzzCullBazaBobitcheckitdigmeshootme

Popularity: 12% [?]

Related Posts

Leave a Reply

Subscribe to Comments?

Make Money Online The only current SEO book on the planet Ad Spot

Recent Readers. These are the cool and trendy people that read my blog!Recent Readers

Φράγμα Πολυφύτου

Φράγμα Πολυφύτου

Φράγμα Πολυφύτου

Africa Twin

Africa Twin & TDM 900

Africa Twin Xrv 750

Λίμνη Πολυφύτου

ΧRV vs ΤDΜ