Αποκτήστε κέρδος από την ιστοσελίδα σας με το Text Link Ads.
Powered by MaxBlogPress 

Ποιος είμαι...

Καλωσήρθες στο The Voyager.. αν πραγματικά θέλεις να μάθεις περισσότερα το blog αυτό ή για μένα δεν έχεις παρά να διαβάσεις την σχετική σελίδα.

Μην ξεχάσεις να προσθέσεις το The Voyager.gr στις προσωπικές σου σελίδες με νέα ή να εγγραφείς στο feed μέσω email. Σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου.

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα post του blog στο email σου δεν έχεις παρά να γράψεις το email σου παρακάτω.

Η μείωση της πειρατείας λογισμικού συνεπάγεται οφέλη για την ελληνική οικονομία

Νέα μελέτη της BSA παρουσιάζει σημαντικά οικονομικά στοιχεία για τη σπουδαιότητα της άμεσης αντιμετώπισης της πειρατείας λογισμικού στην Ελλάδα

Μείωση του ποσοστού πειρατείας λογισμικού στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια (2008-2011) μπορεί να εδραιώσει την τοπική βιομηχανία πληροφορικής σε έναν ισχυρό κλάδο, δημιουργώντας περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής κατάρτισης και να συμβάλλει στην εθνική οικονομία κατά €261 εκατομμύρια ($385 εκ.), σύμφωνα με τη νέα οικονομική μελέτη της Business Software Alliance (BSA) που δημοσιεύεται σήμερα.

Η μελέτη, που ανατέθηκε από την BSA στην International Data Corporation (IDC) αναφέρει ότι ο κλάδος της πληροφορικής στην Ελλάδα αποτελεί έναν σημαντικό εργοδότη, ενώ παράλληλα αυξάνει το ΑΕΠ και αποδίδει σημαντικά φορολογικά έσοδα στο κράτος. Συγκεκριμένα, μέχρι το 2011 εκτιμάται ότι η βιομηχανία της πληροφορικής στην Ελλάδα θα απασχολεί περισσότερους από 35.000 εργαζόμενους αποφέροντας €2,3 δισ. ($3,4 δισ.) στην οικονομική ανάπτυξη και €2,6 δισ. ($3,8 δισ.) σε φορολογικά έσοδα- συμπεριλαμβάνονται οι φόροι πωλήσεων, τα φορολογητέα εισοδήματα των εργαζομένων, κλπ.

Εάν το ποσοστό της πειρατείας λογισμικού στην Ελλάδα μειωθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και φθάσει στο 51%, τα οικονομικά οφέλη για τη χώρα ‘πολλαπλασιάζονται’, δημιουργώντας 1.035 νέες θέσεις εργασίας, με επιπλέον έσοδα €181 εκατομμυρίων (€267 εκ) για τον εγχώριο κλάδο της πληροφορικής και αύξηση στα φορολογικά έσοδα του κράτους κατά €88 εκατομμύρια ($130 εκ).

«Όταν το κράτος λαμβάνει μέτρα για να μειώσει το ποσοστό της πειρατείας, τα αποτελέσματα έχουν θετικό αντίκτυπο σε όλους» αναφέρει ο κ. Γεώργιος-Ανδρέας Ζάννος, Νομικός Σύμβουλος της BSA στην Ελλάδα. «Με περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες στον εργασιακό τομέα, την εδραίωση ενός δυνατού και σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και αυξημένους οικονομικούς πόρους που προέρχονται από τον ήδη αναπτυσσόμενο τομέα της πληροφορικής, η μείωση της πειρατείας λογισμικού έρχεται να προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα στις κυβερνήσεις και τις τοπικές οικονομίες».

Η IDC αναφέρει πως για κάθε €1 που ξοδεύεται για ένα νόμιμο πρόγραμμα λογισμικού, επιπλέον €1,25 δαπανάται για συναφείς υπηρεσίες όπως την εγκατάσταση του προγράμματος, την εκπαίδευση του προσωπικού και τις ανάγκες συντήρησης. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των οικονομικών εσόδων πηγαίνει στις τοπικές εταιρίες υπηρεσιών λογισμικού και το κανάλι μεταπωλητών, καταδεικνύει πως τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την μείωση της πειρατείας, παραμένουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη μελέτη της IDC για την πειρατεία λογισμικού που δημοσίευσε η BSA τον περασμένο Μάιο, το 61% της εγκατεστημένης βάσης των προγραμμάτων λογισμικού Η/Υ στην Ελλάδα ήταν πειρατικό. Γι’ αυτό το λόγο, η BSA καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες με στόχο την ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), σχετικά με τους κινδύνους και τις νομικές συνέπειες που επιφέρει η χρήση του παράνομου λογισμικού.

Ο κ. John Gantz, Chief Research Officer στην IDC αναφέρει ότι «Η μείωση της πειρατείας λογισμικού Η/Υ είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους επιχειρηματίες και τις ΜΜΕ, αφού ταυτόχρονα μειώνονται οι νομικοί και οικονομικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση του παράνομου λογισμικού. Επίσης, τα κράτη που βασισθούν στην εν λόγω μελέτη, αναλαμβάνοντας δράση για μείωση της πειρατείας, θα αποκομίσουν τα οικονομικά οφέλη ενός δυναμικού τεχνολογικού κλάδου».

Η BSA ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις που θέλουν να αξιοποιήσουν τα οικονομικά οφέλη από τη μείωση της πειρατείας λογισμικού να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

  1. Να εκσυγχρονισθεί το θεσμικό πλαίσιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας ώστε να συμβαδίζει με τις υποχρεώσεις του Διεθνούς Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO). Στην Ελλάδα, η νέα νομοθετική ρύθμιση (ν. 3524/07) προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου €1,000 για κάθε πρόγραμμα λογισμικού που εντοπίζεται από τις αρμόδιες αρχές.
  2. Να εφαρμοσθούν μηχανισμοί καταστολής, όπως απαιτείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO) συμπεριλαμβανομένου και της εφαρμογής των νόμων κατά της πειρατείας.
  3. Να αφιερωθούν περισσότεροι κυβερνητικοί πόροι για την αντιμετώπιση του προβλήματος με συμβολή από τις αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, περισσότερη εκπαίδευση για τα αρμόδια στελέχη και έμφαση στις συνεργασίες σε διασυνοριακό επίπεδο.
  4. Να βελτιωθεί η δημόσια εκπαίδευση και η ενημέρωση σχετικά με την πειρατεία λογισμικού.
  5. Να θέσουν οι ίδιες οι κυβερνήσεις το σωστό παράδειγμα, απαιτώντας ο δημόσιος τομέας να χρησιμοποιεί αποκλειστικά νόμιμο λογισμικό.

Η νέα μελέτη των BSA-IDC που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.bsa.org/idcstudy αναλύει τα οικονομικά οφέλη από την μείωση της πειρατείας λογισμικού σε συνολικά 42 χώρες. Βάση της έρευνας της IDC αποτελεί το μοντέλο Piracy Impact Model (PIM), το οποίο αντλεί πληροφορίες από τις μελέτες της IDC στις παγκόσμιες αγορές σε ό,τι αφορά στις δαπάνες, στον τεχνολογικό κλάδο και στην πειρατεία λογισμικού καθώς και επιπρόσθετες πληροφορίες που αντλούνται από τους τομείς απασχόλησης και τα φορολογικά θέματα.

Δελτίο Τύπου BSA | via

BuzzCullBazaBobitcheckitdigmeshootme

Popularity: 24% [?]

Related Posts

Leave a Reply

Subscribe to Comments?

Make Money Online The only current SEO book on the planet Ad Spot

Recent Readers. These are the cool and trendy people that read my blog!Recent Readers

Φράγμα Πολυφύτου

Φράγμα Πολυφύτου

Φράγμα Πολυφύτου

Africa Twin

Africa Twin & TDM 900

Africa Twin Xrv 750

Λίμνη Πολυφύτου

ΧRV vs ΤDΜ