Eπτά επιχειρήσεις του μέλλοντος

Οι επτά εταιρείες αναμένεται να αλλάξουν τον επιχειρηματικό κόσμο του αύριο, όχι τόσο για το μέγεθός τους, αλλά για το βαθμό καινοτομίας που παρουσιάζουν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν

Blinkx

Η ιστοσελίδα αναζήτησης βίντεο σκοπεύει να επενδύσει στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο, στις διαδικτυακές διαφημίσεις. Με τη χρήση ενός προγράμματος που μετατρέπει την ομιλία σε κείμενο, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τις πληροφορίες που θέλουν εισάγοντας λέξεις κλειδιά. Εν συνεχεία, οι χρήστες βλέπουν τα αντίστοιχο βίντεο, το οποίο «συνοδεύεται» από διαφήμιση.

Raydiance

Η χρήση ενός καινοτόμου λέιζερ της δίνει τη δυνατότητα να επεκταθεί σε κλάδους όπως τις φαρμακοβιομηχανίες, την αεροναυπηγική και άλλες. Το λέιζερ της Raydiance είναι περισσότερο ακριβής από τα «συμβατικά» της αγοράς. Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και σε εγχειρήσεις αφαίρεσης όγκου.

Zipcar

Είναι εταιρεία εκμίσθωσης αυτοκινήτου με μόνη διαφορά ότι χρεώνει με την ώρα για τις αστικές περιοχές. Δεν υπάρχουν πωλητές, δεν χρειάζεται να υπογραφούν συμβόλαια, με την Zipcar το μόνο που χρειάζεται είναι ετήσια συνδρομή 50 δολαρίων, και μέσω του διαδικτύου μπορείτε να δείτε ποια αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα σε ποιες περιοχές για τη μετακίνησή σας εντός της πόλης.

PatientsLikeMe

Η PatientsLikeMe αποτελεί μια διαδικτυακή κοινότητα στην οποία οι ασθενείς συζητούν και ανταλλάσουν απόψεις και γνώσεις για τα ιατρικά προβλήματα που τους ταλαιπωρούν. Η PatientsLikeMe παρέχει εξειδικευμένο προσωπικό με στόχο να μάθουν οι ασθενείς να χειρίζονται την ασθένεια μέσα στην καθημερινότητα. Σήμερα η διαδικτυακή κοινότητα απαριθμεί χιλιάδες μέλη μεταξύ των οποίων γιατροί και ερευνητές.

Bloom Energy

Μετά τις πρόσφατες διακοπές ρεύματος που είχαμε στη χώρα μας λόγω των πυρκαγιών και της υψηλής θερμοκρασίας, η Bloom Energy θα έκανε «χρυσές δουλειές». Όραμα της εταιρείας είναι κάθε νοικοκυριό να έχει τη δική του παροχή ρεύματος, χωρίς εξάρτηση από τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής ενέργειας και με σαφώς μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Zink

Η απόλυτη καινοτομία στους εκτυπωτές. Το ειδικό χαρτί εκτύπωσης της Zink δεν χρειάζεται μελανοταινία ή μελάνι καθώς είναι «ποτισμένο» με στερεά κρύσταλλα, με αποτέλεσμα να εμφανίζει τη φωτογραφία με την καλύτερη δυνατή ανάλυση. Αποτέλεσμα αυτής της καινοτομίας είναι η δημιουργία των εκτυπωτών τσέπης.

Ένα laptop για κάθε παιδί

Δεν θα επωφεληθούν μόνο τα παιδιά των φτωχών χωρών από τα laptop των 100 δολαρίων όπως έχουν ονομαστεί. Στα επενδυτικό σχέδιο του Nicholas Negroponte περιλαμβάνεται και η χρήση ασύρματης τεχνολογίας και τροφοδοτικό σύστημα που θα καταναλώνει 90% λιγότερη ενέργεια από τα συμβατικά laptop.

kathimerini.gr με πληροφορίες από CNN

Ίσως σας αρέσουν επίσης…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *