Ποιος είμαι...

Καλωσήρθες στο The Voyager.. αν πραγματικά θέλεις να μάθεις περισσότερα το blog αυτό ή για μένα δεν έχεις παρά να διαβάσεις την σχετική σελίδα.

Μην ξεχάσεις να προσθέσεις το The Voyager.gr στις προσωπικές σου σελίδες με νέα ή να εγγραφείς στο feed μέσω email. Σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου.

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα post του blog στο email σου δεν έχεις παρά να γράψεις το email σου παρακάτω.

Τι είναι το ηλεκτρονικό πορτοφόλι

Μετρητά, τραπεζικές κάρτες, επιταγές, ηλεκτρονικό πορτοφόλι, εμβάσματα… Υπάρχουν πολλά μέσα πληρωμής, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο οικεία. Ωστόσο, το ηλεκτρονικό πορτοφόλι είναι μια «έξυπνη» κάρτα, η χρήση της οποίας αναμένεται να υποκαταστήσει τα μετρητά στις καθημερινές συναλλαγές μικρού ύψους.

Ειδικότερα, ο κάτοχος μεταφέρει ένα ποσό στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι με το οποίο πραγματοποιεί συναλλαγές χωρίς να είναι, π.χ στα μέσα μεταφοράς χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση του PIN. Όταν εξαντληθούν τα μετρητά ο κάτοχος επαναλαμβάνει τη μεταφορά χρημάτων στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Στην Ελλάδα, τέτοιου είδους κάρτες έχουν κυκλοφορήσει πιλοτικά αλλά η χρήση της είναι περιορισμένη.

Παράλληλα, μπορεί να ενσωματωθεί στην τραπεζική σας κάρτα και να συνδεθεί με τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Η πρώτη τροφοδότηση του ηλεκτρονικού πορτοφολιού πραγματοποιείται από τη τράπεζα και το ποσό που μεταφέρεται στην κάρτα αφαιρείται από τον τραπεζικό λογαριασμό.

Έτσι, μετά την πρώτη τροφοδότηση, μπορείτε να «ξαναγεμίσετε» το πορτοφόλι σας είτε με τον ίδιο τρόπο είτε απευθείας από κάποιο εμπορικό κατάστημα. Το κυριότερο, είναι ότι δεν μπορείτε να ξοδέψετε παραπάνω χρήματα από αυτά που απομένουν στο «πορτοφόλι».

Το κόστος του ηλεκτρονικού πορτοφολιού

Η χρήση του ηλεκτρονικού πορτοφολιού είναι μια υπηρεσία που σας παρέχεται από την τράπεζα σας και ως τέτοια συνοδεύεται συνήθως από κάποιο κόστος. Οι χρεώσεις ποικίλουν. Ωστόσο, για να πληρώσετε με την αυτή την κάρτα οι προμηθευτής πρέπει να διαθέτει την κατάλληλα συσκευή για την ανάγνωση τα κάρτας.

Σε ορισμένες χώρες υπάρχει ανώτατο όριο στις πληρωμές που μπορείτε να πραγματοποιήσετε μέσω ηλεκτρονικού πορτοφολιού.

Απώλεια ή κλοπή

Είναι ακριβώς σαν να χάνετε ή να σας κλέβουν το κανονικό σας πορτοφόλι, μόνο που το ποσό που περιέχεται μπορεί να ξοδευτεί από τρίτους. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση ακυρώνεται την κάρτα και κάνετε δήλωση της κλοπής στην αστυνομία. Τα ποσά που αντιστοιχούν σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μετά την ακύρωση της κάρτας δεν θα χρεωθούν στο λογαριασμό σας.

kathimerini.gr με πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

BuzzCullBazaBobitcheckitdigmeshootme

Popularity: 13% [?]

Related Posts

Leave a Reply

Subscribe to Comments?

Make Money Online The only current SEO book on the planet Ad Spot

Recent Readers. These are the cool and trendy people that read my blog!Recent Readers

Φράγμα Πολυφύτου

Φράγμα Πολυφύτου

Φράγμα Πολυφύτου

Africa Twin

Africa Twin & TDM 900

Africa Twin Xrv 750

Λίμνη Πολυφύτου

ΧRV vs ΤDΜ